Novinarski gigant Mladen Kevo novi kolumnist Budice!

Mladen Kevo

Od ove nedjelje ešalon kolumnista portala Budica.info osnažen je istinskim pojačanjem! Pristupnicu za nas je „potpisao” Mladen Kevo; novinarski rutiner, ratni izvjestitelj, urednik, publicist koji je objavio pet knjiga…, čovjek koji je izorao duboku brazdu u hrvatskom novinarstvu. Pogled u biografiju ovog diplomiranog politologa jasno daje do znanja da se MK doista ima za čime okrenuti.

O Kevinim novinarskim postignućima dostatno govori podatak o tome da je dobitnik Zlatnoga pera za 1993. godinu. Za eventualno neupućene, riječ je o priznanju koje mu je Hrvatsko novinarsko društvo dodijelilo za, citiramo, „objavljeni, osobito zapaženi pojedinačni novinarski rad natprosječne profesionalne vrijednosti”! Kraj citata.

Zlatnim perom, treba imati na umu, ne postaje se slučajno. Sretni smo stoga što smo dobili giganta koji je izorao duboku brazdu u hrvatskom novinarstvu. Novinara od glave do pete. I u svakom genu. Za kojega u ovom poslu nema tajni. Autora prepunog ideja koji je odavno ovladao strukom. Čiji je rukopis prepoznatljiv. I čovjeka koji je sinonim za istinskog gospodina. Inteligentnog, elokventnog, sklonog ironiji razvučenoj do sarkazma. Novinarskog kapitalca prepoznatljive lucidnosti čija doktrina ne počiva na ispraznim definicijama i frazama bez pokrića.

Kevo piše neopterećeno, lepršavo i efikasno, super dojmljivo. A poentira efektno. Čitatelji Budice već ove nedjelje imat će se prigodu u to i uvjeriti. Sklon je suradnji i – hvala mu na tome!