OPATOVAC/TOVARNIK Četvorica pritvorena zbog dilanja droge!

Ilustracija

Prilikom kontrole prometa kod naselja Opatovac, nakon što su policijski službenici pregledom vozila zagrebačkih registracijskih oznaka uočili da prevozi kutije lijekova, 28-godišnji vozač se automobilom dao u bijeg u smjeru Tovarnika, dok je 24-godišnji suvozač ostao pod nadzorom policije.

Nešto kasnije na ulazu u Tovarnik zaustavila ga je druga policijska ophodnja, a tijekom očevida na nekoliko mjesta na cesti Opatovac-Lovas, pronađene su i oduzete odbačene vreće u kojima su se nalazile tablete. Utvrđeno je kako se radi o 443.310 komada tableta koji sadrže psihotropne tvari koje se nalaze na popisu droga Ministarstva zdravstva.

Tijekom kriminalističkom istraživanja, u svezu s tim događajem i kaznenim djelom dovedeni su i 25-godišnjak i 40-godišnjak koji su koristili osobni automobil vukovarskih registracijskih oznaka. Sva su četvorica uhićena zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Također su temeljem sudskih naloga provedene pretrage doma i drugih prostorija u Iloku, koje koristi 28-godišnjak, te osobnog automobila vukovarskih registracijskih oznaka. Pretragom doma pronađeno je i oduzeto 675 komada istovrsnih tableta.

Nad četvoricom osumnjičenika u dobi od 24, 25, 28 i 40 godina je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena osnovana sumnja kako su počinili kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, nakon čega su predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.
Nadalje, nad 25-godišnjakom, vozačem automobila vukovarskih registracijskih oznaka provedena su ispitivanja prisutnosti alkohola, droga ili lijekova u organizmu, kojima je utvrđena koncentracija alkohola od 0,14 g/kg, te pozitivna reakcija na opojne droge. Temeljem naredbe o određivanju mjere opreza, privremeno je oduzeta njegova vozačka dozvola te mu je izdan prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prekršajna prijava slijedi i 28-godišnjem vozaču zbog nepostupanja po naredbi policijskog službenika, upravljanja vozilom bez važeće vozačke dozvole te odbijanja podvrgavanja ispitivanju prisutnosti alkohola, droga ili lijekova u organizmu. Rješenjem Županijskog suda u Vukovaru, četvorici osumnjičenika je određen jednomjesečni istražni zatvor te su predani u Zatvor u Osijeku.