OPET HNL POKRAJ BOSUTA? Vukovar 1991 prijavio domaći teren u Vinkovcima!

FOTO: Marko Džavić

Nogometaši Vukovara 1991 odradili su 11-odnevni pripremni ciklus u Makarskoj gdje su punili pluća za skorašnji početak proljetnog nastavka Prve NL.

– Apsolvirali smo sve što je bilo planirano, zdravstveni bilten je OK, tako da je sve u najboljem redu. Nadam se da će tako i ostati u tjednima i mjesecima koji slijede – informirao je Dražen Pernar, sportski direktor Vukovara 1991.

U dalmatinskom dijelu priprema vukovarski nogometaši odigrali su četiri utakmice; s po 1:1 su remizirali protiv Šibenika i Posušja, a južne trećeligaše Orkan Dugi Rat i Zmaj Makarska porazili su 4:0, odnosno 3:0.

– Prijelazni rok? Vratio nam se Mario Tadić iz Jurjevca, registriran je Ibrahime Berete, nizozemski krilni napadač koji je u kvoti „do 21” godine, a Osijek nam je do ljeta posudio centarfora Ivana Bakovića. S nama više nisu Valentin Jara i Franco Capitani koji su prešli u BSK iz Bijelog Brda, a Jakov Karabatić u jedan njemački niželigaški klub.

FOTO: Marko Džavić

Generalnu provjeru za proljetni nastavak vukovarski nogometaši će odigrati protiv Cibalije. Zna se i kada, u subotu, 10. veljače. No, još uvijek se na zna gdje, domaćin će biti Vukovar 1991 koji proljetnu dionicu otvara domaćim ogledom kontra Croatije Zmijavci.

– U nastavak sezone ulazimo sa sedam bodova manje od vodećeg Zrinskog Osječkog 1664 te dva manje od drugoplasiranog Šibenika. Međutim, ne i bez šampionskih ambicija, napast ćemo prvo mjesto, pa što bude – zaključio je Pernar.

Uspije li Vukovar 1991 istopiti prednost Jurjevčana (i Šibenčana), sljedeće sezone će najbolji hrvatski klubovi opet gostovati u – Vinkovcima! Naime, Vukovar 1991 je u molbi za licencom kao domaći teren naveo onaj Cibalijin, budući da objekt u Borovu naselju ne ispunjava uvjete potrebne za najviši rang HR-nogometa. Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek i ostali opet u Vinkovcima? Ne zvuči loše, makar će Cibalia i dalje u Bijelo Brdo, Zmijavce, Dugopolje…