Penava: Slavonija je opustošena i prazna! Hoćemo li se prepustiti izumiranju ili…?

Ivan Penava IZVOR: Domovinski pokret

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, bio je vrlo oštar prema demografskim mjerama i projektima koje provodi Vlada Republike Hrvatske:

– Istina je potpuno drugačija. U Hrvatskoj je prošle godine rođeno najmanje djece od kada postoje statistička mjerenja, ukupan broj učenika osnovnih i srednjih škola u padu je posljednjih deset godina, a broj stanovnika u pet slavonskih županija dotaknuo je povijesno dno – ustvrdio je Penava naglašavajući kako je zadnji popis stanovništva pokazao da je Hrvatska izgubila 413.056 stanovnika!

– Predlagali smo formiranje stručnog tima i „Vlade nacionalnog jedinstva“ koja će se baviti ovim gorućim problemom. Prijedlozi su ostali neuvaženi, a rješenja nismo i nećemo dočekati. Slavonija je opustošena i prazna, ostaju samo lažna obećanja. Toliko o projektu Slavonija, Baranja i Srijem, toliko o velikim ulaganjima, brizi i pomoći, toliko o Vladi i njezinim ispraznim politikama – naglasio je Penava, pa umjesto zaključka glasno zapitao:

– Hoćemo li i dalje dopuštati da nas aktualna politika na čelu s Plenkovićem vodi u propast? Hoćemo li se prepustiti izumiranju ili ćemo se boriti?

Zanimljive podatke o demografskom stanju u Hrvatskoj i Slavoniji Penava je predstavio u video-materijalu dostupnom OVDJE.