Penava: Pupovac i ja nikad nećemo ići skupa!

IZVOR: Grad Vukovar

Nekoliko vrlo zanimljivih teza iznio je Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, u razgovoru za N1. Navodimo ih:

– Jučer smo u Saboru imali ključnu temu u Hrvatskoj, demografski slom, gdje vi točno vidite kome je stalo i na ljevici, i na desnici, i na sredini, bilo gdje. Kolega Vidović iz Socijaldemokrata, netko bi rekao da ne možemo skupa, a gotovo identične teze imamo na tu temu.

O koaliciji s Mostom koja se, izgledno, neće dogoditi…

– Propuštamo veliku priliku. Domovinskom pokretu je u interesu graditi priču. Pokušajte se sjetiti koliko puta smo prozvani u javnosti, upravo od Mosta, Suverenista, da smo Rusi, HDZ-ovci, kriminalci, da smo na daljinski, da se raspadamo… Nikad niste čuli ni jednu otrovnu strelicu prema Mostu. Nikad niste čuli, primjerice, da je Mostov ministar Slaven Dobrović član Domovinskog pokreta, nikada niste čuli da je jedan od vodećih PR-ovaca Mosta član Domovinskog pokreta.

O koaliciji s HDZ-om…

– S ovako koruptivnim HDZ-om koji zanemaruje demografsku katastrofu u Hrvatskoj, koji je obrisao hrvatsku granicu, za koju se ginulo i preko koje prelaze migranti kad se god sjete, nema dogovora.

O koaliciji s SDSS-om…

– Ako je ikome u ovoj državi išta jasno, znaju da Penava i Pupovac nikada neće ići skupa. Tko može zamisliti mene, Ćipeta (Stipo Mlinarić op.a.), Tomislava Josića, Marija Radića, bilo koga od nas iz Vukovara da idemo sa SDSS-om?

O hrvatskoj ljevici…

– Neki ljevičari su bliži Domovinskom pokretu nego što je to Plenković. Ima ljevičara koji vole Hrvatsku, koji osjećaju Hrvatsku, imaju drugi pogled na nju, ali oni su puno bliži meni i Domovinskom pokretu nego što je Andrej Plenković, koji je slugan Bruxellesa!