Plenković “zagrlio” Bosančića!

Ivan Bosančić i Andrej Plenković IZVOR: Grad Vinkovci

Vukovarsko-srijemski HDZ „istrčao” je danas pred stranačko Predsjedništvo u vrlo jakom sastavu. Abecednim redom: Marijana Balić, Ivan Bosančić, Mladen Karlić, Nikola Mažar, Mario Naglić, Franjo Orešković, Josip Šarić i Petar Šimić. Najavljen je bio i Mario Banožić, no bivši ministar obrane (i od sutra bivši predsjednik ŽO HDZ VSŽ) prema informacijama nije se pojavio na zakazanom mjestu u zakazano vrijeme.

Tema? Samo jedna. Izbor kapetana koji treba stabilizirati hadezeovsku ekipu na istoku Hrvatske uoči važnih nadolazećih izbornih bitaka. Doznajemo kako je sastanak bio jezgrovit te da je izbornik Andrej Plenković kapetansku vrpcu dodijelio predsjedniku GO HDZ Vinkovci i vinkovačkom gradonačelniku Bosančiću.

Sutra u 14 sati, doznajemo, sastat će se ŽO HDZ VSŽ koji će formalno potvrditi ovu Plenkovićevu odluku. Bosančić će tako sasvim izvjesno ove subote postati v. d. predsjednika županijskog HDZ-a, a svoje liderske sposobnosti imat će priliku pokazati na parlamentarnim izborima. Uzgred, s tim u svezi, tehnicira se nekim svibanjskim datumom. Na prošlim parlamentarnim izborima, podsjetimo, HDZ je u 5. izbornoj jedinici osvojio osam mandata. Potvrdi li HDZ taj rezultat, bit će osmijeha od uha do uha. Sedam mandata, pak, bila bi neka „dvojka u indeksu”. A sve manje od toga ravno katastrofi.