Dekanić u narodnoj nošnji otvorio 57. Šokačko sijelo, Antonija Tonka Oršolić Šokački cvit!

IZVOR: VSŽ

Šokačko sijelo, najznačajnija manifestacije tradicijske kulture županjske Posavine, ove godine doživjelo je svoje 57. izdanje. Otvorio ga je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić i to – u šokačkoj nošnji!

IZVOR: VSŽ

– Prošle sam godine obećao da ću otvoriti Sijelo u šokačkoj nošnji i zajedno sa svima vama pokazati svu raskoš, bogatstvo i tradiciju našeg kraja i izuzetno mi je drago što smo još jednom pokazali što jesmo i čime se ponosimo – rekao je Dekanić.

IZVOR: VSŽ

Nazočnim u dvorani Mladost prigodnim se riječima obratio i županjski gradonačelnik Damir Juzbašić koji je pozvao sve zaljubljenike u tradiciju da posjete ovogodišnje Šokačko sijelo s temom „Oj, dorati, moje zlato suvo” čiji je program bogat i sadržajan, a nalazi se ispod teksta koji čitate.

Županjski gradonačelnik Damir Juzbašić IZVOR: VSŽ

Program je otvoren izborom najljepše djevojke obučene u narodne nošnje koje je u program Šokačkog sijela pod nazivom Šokački cvit uvršteno 1969. godine.

IZVOR: VSŽ

Pobjednica Šokačkog cvita 2024. je Antonija Tonka Oršolić iz Županje, prva pratilja je Josipa Jagodanović iz Bartolovaca, a druga pratilja Ana Bićanić iz Slatine. Čestitke svima!