POLICIJA & MEDIJI Odgovorni, profesionalni i partnerski odnos u interesu građana

FOTO: PU vukovarsko-srijemska

Načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Ante Zovak održao je danas sastanak s predstavnicima medija s namjerom nastavka izgradnje odgovornih, profesionalnih i partnerskih odnosa u izvještavanju javnosti o radu policije te međusobnog razumijevanja i povjerenja.

Na sastanku su načelnik Zovak i njegovi najbliži suradnici, voditelji službi kriminalističke policije, javnog reda i sigurnosti te granice, izložili aktualna zbivanja, argumentirali povoljno stanje sigurnosti te definirali pojedine zabilježene negativne pojave, poput povećanja internetskih prevara i stradavanja u prometnim nesrećama, i ukazali na mjere koje su poduzete kako bi se te pojave zaustavile.

Upravo u tom dijelu Zovak prepoznaje značaj uloge medija u podizanju svijesti građana o različitim ugrozama i savjetovanju kako da ne postanu iduća žrtva kaznenog djela, prekršaja ili prometne nesreće.
Načelnik PU vukovarsko-srijemske naglasio je kako se zauzima za otvorenu, transparentnu i korektnu suradnju s medijima te pozvao predstavnike medija da nastave pružati podršku u približavanju rada policije građanima i stjecanju povjerenja građana, jer policija svojim djelovanjem štiti upravo njihove interese.