Potpisan ugovor za izgradnju prvog vrtića u Vinkovcima od 1981. godine!

IZVOR: Grad Vinkovci

Današnjim potpisivanjem ugovora s izvođačem radova ispunjeni su svi potrebni preduvjeti i uskoro kreće gradnja Malog princa, prvog novog vrtića koji će u gradu na Bosutu biti izgrađen nakon više od 40 godina, a s kojim će Vinkovci dobiti dodatnih 176 vrtićkih mjesta. Ovo je, naglasio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, još jedan u nizu generacijskih projekata koji ostaje u nasljeđe Vinkovčanima, roditeljima i djeci koja će uskoro na raspolaganju imati novo prekrasno mjesto za učenje, igru i odrastanje u najboljim uvjetima.

Danas imamo stvarno lijep trenutak za Vinkovce, za mene, gradsku upravu, za naš Upravni odjel za društvene djelatnosti, Agenciju VIA, koja je ponovno odradila veliki posao i, naravno, za naš Dječji vrtić Vinkovci uz čije smo sugestije sve pripremali. Izgradnjom novoga područnog vrtića „Mali princ“ osigurat ćemo dodatne kapacitete za 176 novih mjesta odnosno za 140 vrtićke i 36 jasličke djece. Uz izgradnju novog, uskoro krećemo i s dogradnjom dva postojeća objekta pa će tako vrtić Naša Radost dobiti 52, a Stribor 40 mjesta dodatnih mjesta – rekao je Bosančić koji je posebno podvukao kako će Mali princ biti moderan objekt, izgrađen i opremljen po najvišim standardima te, što je također vrlo važno, posao izvođenja radova i nadzora dobile su vinkovačke tvrtke.

Drago mi je što će upravo naše tvrtke iz Vinkovaca izgraditi novi vrtić iz kojeg će, vjerujem, poniknuti mnogi uspješni Vinkovčani koji će u nekom budućem vremenu nositi naš grad. Građevine poput vrtića i škola ne rade se svaki dan, a mi evo s ovim danas pokrećemo čitav jedan novi ciklus gdje ćemo raditi proširenje dva vrtića, ali i graditi dvije nove škole i obnavljati postojeće. U konačnici sve naše predškolske i školske ustanove bit će nove ili obnovljene i proširene, a to je onaj standard koji smo zacrtali za grad Vinkovce i koji sada kreće u realizaciju. Na tome mogu samo zahvaliti vrijednim djelatnicima Grada Vinkovaca i Agencije VIA koji rade odličan posao pa u narednom vremenu možemo očekivati realizaciju velikog broja projekata – poručio je još Bosančić.

Projekt „Izgradnja i opremanje područnog dječjeg vrtića „Mali princ” s kuhinjom u gradu Vinkovci” ukupne je vrijednosti preko 2.995.000,00 eura od čega su bespovratna sredstva 1.815.648,02 eura. Financiran je putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, izvođača radova je tvrtka Zuki d.o.o. iz Vinkovaca, poslove nadzora gradnje obavljat će tvrtka CPM ING d.o.o. također sa sjedištem u Vinkovcima. Sam objekt površine je 1.831 m2, predviđen je za smještaj 176 mališana, imat će kuhinju i sedam dnevnih boravaka za vrtićku djecu te tri dnevna boravka za jasličku djecu, a prilikom projektiranja posebno se vodilo računa o najvažnijim aktualnim standardima u građenju.

Danijela Slipčević, direktorica Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA objasnila je kako će zgrada biti nZEB građena odnosno bit će zgrada nulte emisije CO2. Koristit će se visoko kvalitetna toplinska izolacija, obnovljivi izvori energije i najučinkovitiji sustavi grijanja.

Očekujemo da će Mali princ svoja vrata našim novim generacijama otvoriti za godinu dana i da će biti mjesto smijeha, veselja i obrazovanja naših najmlađih – rekla je Slipčević.

Prvom novom vrtiću još od 1981. godine i izgradnje Stribora, raduju se i brojni vinkovački odgojitelji, naročito djelatnici Dječjeg vrtića Vinkovci. Ravnateljica Suzana Zidar tako je ovom prigodom rekla kako će po prvi put otkako radi kao odgojiteljica, a to je preko 40 godina, doživjeti gradnju jednog novog gradskog vrtića.

– Nama je to bio nedosanjani san i sretni smo što smo naišli na razumijevanje gradonačelnika i što će se to sada ostvariti. Dobivamo nove prostore za našu djecu, nova radna mjesta, ali i nove uvjete i mogućnosti za razvoj djece predškolske dobi u našem gradu – napomenula je Zidar.

U gradskoj upravi danas nisu zaboravili ni one koje su svoj radni vijek provele brinući o najmlađima. Tako je gradonačelnik Bosančić, posebno zahvalio odgojiteljici Nađi Hardi koja uskoro odlazi u zasluženu mirovinu, a koja ovaj plemeniti posao radi punih 45 godina.

One thought on “Potpisan ugovor za izgradnju prvog vrtića u Vinkovcima od 1981. godine!

Comments are closed.