Goran Kajkić: Hvala građanima Hrvatske i Europe na novom vrtiću, a ne Bosančiću!

Goran Kajkić FOTO: Damir Begović

Prošloga petka potpisan je ugovor o izgradnji Malog princa, prvog novoizgrađenog vrtića u Vinkovcima od 1981. godine. Ove nedjelje nezavisni vinkovački gradski vijećnik Goran Kajkić s tim u svezi naglašava:

– Kao i inače, lažljivac, prevrtljivac i manipulator Bosančić nije spomenuo tko je glavni projektant u izgradnji vrtića, nego samo firmu koja obavlja projektantski nadzor. Jasno je da svoj kriminalni način rada svakodnevno skriva od građana. Uostalom, tko više vjeruje gradonačelniku na odlasku, osim njegovih ortaka koji samo grabe dok im je prilika te oni pojedinci koje je uposlio bez natječaja na izmišljena radna mjesta.

Nastavno na temu vinkovačkih vrtića Kajkić podvlači:

– Kad smo već kod gradskih vrtića, ne samo da nisu nijedan izgradili, nego nisu bili sposobni niti ovih nekoliko obnoviti. Na nekim gradskim vrtićima postavljene su azbestne ploče na krovu, pa to ljudi više ne drže niti na šupama. Neki vrtići imaju drvenu stolariju staru preko 50 godina, a o interijeru da i ne govorimo. Bosančić je omogućio da upravo taj azbestni materijal bude nad glavama i na štetu naše djece.

Kajkić nastavlja:

– Bosančić i Karlić milijarde kuna su provukli kroz gradski proračun, ali su im njihove kombinacije bile prioritet. Upravo zbog njih dvojice plaćamo i plaćat ćemo milijunske kazne, a sve zbog njihovog kriminalnog vladanja Vinkovcima. Djeca i naš grad njima nisu prioritet. Vinkovčani plaćaju jedan od najskupljih vrtića u Hrvatskoj, a isto tako imamo i najlošiju infrastrukturu.

I još…

– Ono što građani još moraju znati jest da je Bosančićev i Karlićev nerad doveo u situaciju privatnike da uzmu stvar u svoje ruke te otvore vrtiće i tako omoguće dovoljan broj mjesta vinkovačkoj djeci. S te strane moramo biti zahvalni privatnicima što su nam omogućili da djecu možemo smjestiti u vrtiće, a ne Bosančiću koji ne radi posao za koji ga građani plaćaju.

Posegnuo je potom za elementarnom matematikom:

– Dakle, u Vinkovcima je osam privatnih, a šest gradskih vrtića. To je jasan pokazatelj njihovog nerada i nebrige za djecu Vinkovaca. S tim da naselja Slavija-Borinci i Mirkovci nemaju vrtić, a očito je da ga pod ovakvom vlašću nikad neće ni imati.

Sugovornik potom uključuje vremepIov i – pravac 2021. godina:

– Tri dana uoči tadašnjih lokalnih izbora Bosančić je građane slagao kazavši kako će biti izgrađen vrtić u Nazorovom bloku za koji je već bio napravljen i plaćen glavni projekt, ali i to je bila samo još jedna od njegovih laži. Svima je valjda jasno da je početak gradnje vrtića Mali princ tempiran upravo pred nadolazeće izbore. Bosančić sebi gradi političku karijeru u HDZ-u, ovih dana vidimo da mu je fokus saborska fotelja, a sredstva iz gradskog proračuna koristi za stranačke sastanke.

I na kraju:

– Kroz socijalni program i oporavak građani Europe i Hrvatske svojim novcima izgradit će u Vinkovcima novi vrtić. Stoga, moramo biti zahvalni svim građanima što će nam financijski omogućiti da imamo novi vrtić, a ne politici i vladanju gradonačelnika koji istinu govori samo kada se zabuni!