Priča o Izgubljenom Narodu

PIŠE: Mladen KEVO

Očev savjet `Uči tako da i Ti jednog dana budeš pametan`, slijedio sam od Osnovne preko Srednje i Fakulteta do Poslijediplomskog studija te usavršavanja stjecanjem novih znanja i vještina na nizu poslova u medijima i tvrtkama, od Vinkovaca i Osijeka do Rijeke i Zagreba. Rezultat? Rezultat je taj da mi od svih mudrih misli i citata nakon svega na um pada samo jedna: `Tiranija koja se sada zbiva preuzima drugačije oblike – u 21. stoljeću njeno je ime demokracija`, rekao je slovenski filozof Slavoj Žižek.

Prije devet godina čelnik Mosta Božo Petrov ovjeravao je Izjavu kod javnog bilježnika kako neće koalirati s HDZ-om. Prije dva mjeseca čelnik Domovinskog Pokreta Ivan Penava podizao je Kaznenu prijavu protiv Andreja Plenkovića. Rezultat? Isti? Oba su se nakon izbora bacili u krilo HDZ-a!? Od toga kako se krade Hrvatsku u mandatima HDZ-a postoji nešto još fascinantnije. To, kako Desnica laže. Oni ne lažu niti `na okruglo`, niti na `kocke`. Oni LAŽU u razmjerima za koje i sama riječ `laž` ostavlja relativno iskren dojam.

U jednom američkom blockbusteru glavni junak svom suparniku kaže `Lažeš kao Bosanski Srbin`!? I to je sad nadmašeno. Trenutno je u toj kategoriji na prostoru od Beča pa sve do Istanbula bez konkurencije izraz `Lažeš kao Domovinski pokret`! Odnosno, Lažeš kao Ivan Penava. Penava nije samo sebe sveo na notornog lažova, niti je time samo izmanipulirao glasače DP-a. Ne zaboravimo, Penava je izabrani gradonačelnik Vukovara. Vukovar je upravo pao po drugi put. I Vukovar Vode Lažovi. Dublje i Niže ne može!

`Plenković je pristao da država više ne financira Novosti`: Penavin je očajnički smokvin List za prikrivanje `golotinje`. Pa s 10 milijuna eura koje je Vlada prebacila Pupovcu i Manjinama 19. travnja, dakle već 36 sati po zatvaranju birališta, Novosti mogu izlaziti još puna dva mandata. I sad u transferima Ministarstva financija prema SDSS-u neće pisati `Novosti` nego će pisati `Troškovi za informiranje`. Prema onoj gruboj ali jasnoj Narodnoj poslovici koja glasi `Nije govno nego posro se`! E, upravo tako stoje stvari.

Za koga ćeš Ti to Ivane Penava i Ti Barna i Ti Josiću i Ti Dabro i svi Vi ostali koji ste sad i Vukovar isporučili na meni Kralju svih lopova, ma za koga ćete to Vi za šest mjeseci `koračati` u Koloni sjećanja…? Za koga ćete Vi to `zapaliti svijeće`? Možete komotno s Delegacijom Žetončića Milorada Pupovca i SDSS-a, u pratnji AP-a, otići na mauzolej Vukašina Šoškočanina u Borovu Selu te tamo svi zajedno održati parastos. Ovakva Izdaja Hrvatske i hrvatskih nacionalnih interesa u rangu je odavanja pijeteta četničkom vojvodi.

Ovdje se uopće ne radi o bilo čijim očekivanjima ili nadanjima, stavovima ili uvjerenjima, željama ili ambicijama. Ovdje se više ne radi o tome da Oporba nije osvojila Vlast. Ovdje se uopće ne radi o Zoranu Milanoviću i Rijekama pravde. Ovdje se uopće ne radi o SDP-u ni Možemo. Ovdje se uopće ne radi o Daliji Orešković niti o bračnom paru Puljak. Ovdje se više ne radi čak ni o 70% građana koji su još jednom izigrani, prevareni, izmanipulirani te prepušteni na milost i nemilost jednoj sad otvoreno tiranskoj vlasti.

Premda je ovo priča o Plenkoviću i HDZ-u, o Pupovcu i SDSS-u, o Manjincima koji kroje hrvatsku Republiku i hrvatsku Većinu; ovo je zapravo priča o jednom sad se sasvim slobodno može i to napisati – Potpuno Izgubljenom Narodu. Mom. Ovo je priča o onima što su Trinaest stoljetni san o vlastitoj državi srozali na razinu kupleraja i bordela, mafije i reketa, laži i besprimjernog lopovluka te sve to još zaogrnuli u `Domoljublje`! Već Devedesetih godina u Splitu pojavio se jedan grafit: `Malo nas je al smo govna`…

Ovo je priča o Hrvatima. I to ne o Hrvatima kao nekakvoj imaginarnoj kategoriji Nacije kao Općenitosti i Mnogostrukosti. Ovo je priča o Vama. O meni nije. I poznajem još određen broj ljudi o kojima nije. Ali o milijun vas je. O svima Vama koji ste u ovom sudjelovali i o svima vama koji se sad svemu smijete jer nakon svega vama je to, ono `malo i smiješno`. Ovo je priča o vašoj budalastosti s kojom ste obeščastili desetine generacija Hrvata koje su patile i trpjele, borile se i krvarile, jurišale i ginule, čekale i nadale se.

Ovo je priča o sasvim konkretnim Hrvatima i Hrvaticama, o onima s imenima Četvorice evanđelista Ivana, Marka, Luke i Mateja, i o onima s imenima Marije i Ane, Magdalene i Sare, Tereze ili Katarine. O onima što nijedan sakrament ne propuštaju, koji ponizno kleče, što se mole i hodočaste, koji obilaze Svetišta i zavjetuju se, što poste i sade Božićno žito na Svetu Luciju, koji uredno Pale svijeće i plaćaju Svete mise… I koji nakon svega na sve što se zbiva njihovom Narodu i Državi mirno kažu: `Falim Te Bože`…

Pokrali su nam Hrvatsku Falim Te Bože, Lažu nas Falim Te Bože, Djecu su nam van protjerali Falim Te Bože, Sela su nam pusta Falim te Bože, Slavonija nam je zgažena, osiromašena i opustošena Falim Te Bože: evo im za nagradu jer su takvi Osam mandata u našoj izbornoj jedinici, Falim Te Bože. Glasao/la sam za njih Falim Te Bože. Ispovjedio/la sam taj svoj grijeh Falim Te Bože. Župnik me odriješio grijeha i kroz otvor ispovjedaonice mi došapnuo tiho `Opet za njih – Opet ću te odriješiti grijeha`! Falim Te Bože.

Ovo je priča o Hrvatima što svoje najbolje prijatelje ne pozovu u sinove svatove jer im je važnije da im na svadbi pojavi se `Onaj iz Općine ili Grada ili Županije`…, a `on o mom prijatelju ima loše mišljenje, ne bi ga bilo dobro iritirati njegovom nazočnošću` jer obećao mi je ovo ovdje učinit ili ono tamo sredit ili ono preko onog uredit ili ono preko onih namjestit. A prijatelj? Ma dobro, pa dok mi dobro ide bit će i prijatelja, jedni odu, drugi dođu. Nije greda. Važno je dobro plivati među krokodilima jer bara je mala.

Ovo je priča o Hrvatima koji su živjeli pod Francima i Avarima, u Austro-Ugarskoj i pod Venecijom, pod Osmanlijama i pod Italijom, pod Karađorđevićima i pod Komunistima: pa kako nijednu tu vlast ni državu nisu doživljavali kao svoju onda su svaku junački potkradali te to još kroz Junačke narodne pjesme o Mijatu Tomiću opjevali na razinu nacionalne hajdučije u kojoj su otet na prepad i ukrast od države vrhunac Domoljublja. A kad su se napokon dočepali Hrvatske – stare navike zadržali – pa nastavili isto.

Ovo je priča o Slomu svih ideala jednog nacionalnog sna kako bi jednom mogla zaživjeti i postojati sretna i pravedna, uređena i naša Hrvatska. Ova Hrvatska ne samo da nije Sretna nego se guši u jalu i zavisti, pakosti i pohlepi. Ova Hrvatska ne samo da nije Pravedna nego je bez konkurencije najnepravednija država u EU, u kojoj je Nepravda normalna stvar, Pravda više nije ni misaona imenica, dok je Pravo stvar odvjetnika sa satnicom od 1.000 eura. Ne možete si ga priuštiti? Pa, sami ste sebi i to Priuštili`!

Vrijednost svih hrvatskih tvrtki na Zagrebačkoj burzi iznosi 24,5 milijarde eura. Tri četvrtine vrijednosti svih hrvatskih tvrtki u visini od 18,4 milijarde eura otpada na deset najvećih. Deset najvećih su: Zagrebačka banka, Ina, Hrvatski Telekom, Podravka, Jadranski naftovod, Plava laguna, Adris Grupa, Atlantic Grupa, Končar i Valamar Riviera. Postoji problem! Sve su to podružnice talijanskih banaka, njemačkog telekomunikacijskog diva DT, mađarske naftne kompanije MOL itd. HRVATSKO TU NIJE VIŠE NIŠTA. NIŠTA!!!

Priča o Hrvatima bila je priča o 3B. Što je to? To su Beč, Budimpešta i Beograd. Tri grada iz tri države iz kojih se vladalo nad Hrvatima. Priča o Hrvatima sad priča je o 5B. Tko je četvrto B? Berlin. A peto? Peto je Bruxelles. Zagreb nitko u Hrvatskoj niti ne zove Glavnim gradom, nego su mu nadjenuli jedno provincijalno ime `metropola`. Zagreb ne zovu glavnim gradom jer Zagreb nije glavni grad Hrvatske. Berlin i Bruxelles su glavni gradovi RH. Sve, znači SVE o Hrvatskoj tamo se odlučuje. AP samo glumata da vlada!

A tko je to SVE, tko je CIJELU HRVATSKU vlasnički, nekretninski i upravljački isporučio Strancima? HDZ. Kada Hrvati i Hrvatice i to oni koji su sebi umislili kako su baš oni `najbolji Hrvati i Hrvatice`, kada oni glasaju za HDZ – za što glasaju ustvari? Glasaju za isporuku Hrvatske strancima i za upravljanje nad Hrvatskom od strane Berlina i Brisela a u financijskom dijelu djelomično i od Rima i opet Beča. A kad glasaju za Domovinski pokret? Onda glasaju – da HDZ – dovrši predaju Hrvatske strancima. I – To je TO!!!

`Gubitak omladine za državu ima isto značenje kao kad bi se iz Vremena odstranilo Proljeće. Jer oni koji bijedno žive i bez nade u bolju budućnost nemaju više razloga da gube glavu. A vi kojima se život kloni svom zapadu smatrajte duži dio svoga vijeka u kome ste bili sretni kao dobitak i pomišljajte da on neće još zadugo trajati. A sada, kad svak svojima učini još posljednju poštu suzama, raziđite se svojim kućama`: u `Nadgrobnom govoru` rekao je Grčki vođa Periklo. Hrvati, upravo: `razišli su se svojim kućama`!

* Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Budica.info.