Šahist Petar Kovač i odgojiteljica Kristina Zorić Beslema na prijamu kod Ivana Penave

U vukovarskoj gradskoj upravi upriličen je ovoga utorka prijam za mladog vukovarskog šahistu Petra Kovača i odgojiteljicu Dječjeg vrtića Vukovar I Kristinu Zorić Beslema kojima su gradonačelnik Ivan Penava i njegovi suradnici čestitali na ostvarenim uspjesima s kraja prošle kalendarske godine.

Naime, Petar Kovač jedan je od najboljih mladih šahista u Hrvatskoj. Uz neprekinuti niz titula državnog prvaka u standardnom šahovskom tempu, krajem 2023. godine po drugi put zaredom postao je državni prvak do 18 godina u ubrzanom šahu.

Kristina Zorić Beslema, pak, osmislila je i vodila e-twinning projekt u kojem sudjeluju ustanove ranog i predškolskog odgoja, a putem kojeg su mali Vukovarci, polaznici DV Vukovar I, upoznavali tradiciju i običaje svoga kraja, predstavljali ih drugim državama koje su sudjelovale na projektu te tako osnažili svoj identitet i ponosno predstavljali Vukovar. Kristina Zorić Beslema osvojila je nagradu COMET Agencije za mobilnost i projekte Europske unije za najbolji europski projekt „Our heritage for sustainable future“, u kategoriji ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

– Imao sam čast i zadovoljstvo danas se susresti s dvoje uspješnih ljudi i predstavnicima Šahovskog kluba Codeasy te Dječjeg vrtića Vukovar I. Na primjeru našeg Petra Kovača riječ je o kontinuiranom radu i sjajnom uspjehu na koji smo vrlo ponosni. Zadovoljstvo mi je istaknuti da imamo jedan od najvećih šahovskih klubova za mlade na području Hrvatske. S druge strane je naš dječji vrtić koji je proglašen najboljim i najljepšim, a koji nastavlja predstavljati naš grad na najbolji mogući način i na tome im zahvaljujem. Zaista smo ponosni kad znamo da u našem gradu imamo suradnike i sportaše koji su na izuzetno visokoj razini, da se za vukovarsku mladost otvaraju lijepe perspektive te je lijepo vidjeti da ta mladost izrasta u ovakve uspješne ljude. Čestitam Petru i Kristini te svim njihovim suradnicima na ostvarenim uspjesima te im želim puno sreće u nastavku njihovog rada – prigodno je izjavio gradonačelnik Penava.