Semafor već tri mjeseca u kvaru, neće ga ni popravljati! Dujmić: Nabavljamo novi, moderni…

FOTO: Damir Begović

Križanje Reljkovićeva – Zvonimirova – Hrvatskih žrtava vrlo je frekventno, posrijedi je najuži centar Vinkovaca. I od prije tri mjeseca vrlo problematično, barem ako je suditi po reakcijama Vinkovčana koji su se obratili redakciji portala Budica.info s pitanjem; što je sa semaforom koji nije u funkciji već tri mjeseca?

Napominju kako je riječ o dva pješačka prijelaza te čak tri škole (Gimnazija te dvije osnovne) koje se nalaze u neposrednoj blizini. Uzmemo li k tome u obzir da je križanje prilično nepregledno, jer se ”naslanja” na pješačku zonu, čini se kako je zabrinutost sugrađana.

FOTO: Damir Begović

Nastavno na ranije navedeno poslali smo upit gradskoj upravi, a pročelnik Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada Vinkovaca Marko Dujmić odgovara:

– Semafor je u kvaru, a nakon provjere stanja, s obzirom na starost i nedostupnost zamjenskih dijelova, odlučili smo kako nije isplativo popravljati ovaj postojeći te smo u postupku nabavke novog, modernog semafora. U međuvremenu, molimo sudionike u prometu za oprez i poštivanje prometnih pravila. Na spomenutoj lokaciji postoji pješački prijelaz, jasno je kako pješaci imaju prednost i ako se svi budu pridržavali propisa ne smije biti problema.