Sesar nakon 0:2 u Gradskom vrtu: Moramo dobiti Orijent kako god znamo

Siniša Sesar (desno) s asistentom Goranom Meštrovićem FOTO: Damir Begović

Umjereni optimizam koji je stanovao u Cibalijinim redovima uoči proljetne premijere i gostovanja kod Osječkog Zrinskog 1664 ipak se pokazao neutemeljen. Jurjevčani su rutinski odradili posao, upisali novi trijumf kojim su zabetonirali lidersku poziciju.

Kako je tih 0:2 u Gradskom vrtu doživio trener Siniša Sesar?

– Odigrali smo solidnu utakmicu imajući u vidu da smo bili drastično oslabljeni u obrambenom redu. Buić i Rubić su silom prilika odigrali na stoperskim pozicijama, što nismo iskušali čak ni na zadnjem treningu na kojem se ozlijedio Lasić. Dojma sam da smo mogli i morali bolje reagirati kod oba gola, oba smo primili nakon ubačaja u kazneni prostor. Neki igrači su odigrali sasvim pristojno, dok su dvojica-trojica bila ispod razine zadovoljavajućeg – naglasio je Sesar koji nije želio ulaziti u detalje i imenovati one koji su podbacili.

Filip Kovačević FOTO: Damir Begović

– Da smo u nekim situacijama bili koncentriraniji, mogli smo i bolje proći. Prvi gol smo dobili iz potpuno bezopasne situacije, a drugi iz prekida, što nam se jesenas događalo u nekoliko utakmica. To je nešto što moramo pod hitno popraviti. Istina, imali smo dosta problema oko izostanaka, iako to ne može biti izgovor. Hvala Ultrasima koji su nas bodrili u velikom, nadam se da će takva atmosfera biti i sljedeći vikend na domaćoj utakmici protiv Orijenta što nam je uvijek od velike pomoći – dodao je Cibalijin vratar Filip Kovačević.

Nebeskoplavi su nakon osječkog poraza ostali devetoplasirana momčad lige (19 bodova), a momčadi sa začelja nisu im se mnogo primaknili. Naime, BSK (12) i Orijent (13) remizirali su u Bijelom Brdu odigravši 2:2, dok je Solin (12) remizirao u lokalnom derbiju protiv Dugopolja (0:0).

– Sad smo pod pritiskom uoči utakmice protiv Orijenta nakon koje nam slijede dva gostovanja, u Bijelom Brdu i Sesvetama. U svakom slučaju, Orijent moramo dobiti, kako god znamo – poručio je Sesar informirajući (i) o tome da se očekuje kako će kadrovska situacija biti malo komotnija utoliko što se u momčad vraća Crnčec, ali vjerojatno ne i Kelić te Lasić.