Sesar: Znam, mnogima će zvučati suludo, ali protiv Jurjevčana idemo na pobjedu!

Siniša Sesar FOTO: Damir Begović

Unatoč 1:3 porazu u generalnoj provjeri protiv Vukovara 1991, Cibalijin trener Siniša Sesar nije pao u osmi stupanj depresije. Čak ni u sedmi!

– Što sam vidio u Novim Jankovcima? Prije svega puno naših promašaja, pogotovo u prvih 15-ak minuta. Izostala je i bolja reakcija u obrani, činili smo previše neforsiranih pogrešaka koje je protivnik kaznio – kaže Sesar.

Dežurni cinik bi to ovako rekao; napad neučinkovit, ali je zato obrana bila propusna…

– Nije bilo katastrofalno, daleko od toga. Niti sam obeshrabren. Uzmemo li u obzir da smo im poklonili drugi i treći gol, imamo se za štošta dobroga uhvatiti.

FOTO: Damir Begović

Sesar spomenute kikseve doživljava kao „nesreću na radu”, nipošto ne kao manjak kvalitete…

– Dekoncentracija.

Uz napomenu:

– Da smo zabili ono što smo morali u uvodu utakmice, pitanje je kako bi sve završilo. S postignutim pogotkom ili dva dobili bismo na stabilnosti i samopouzdanju.

Ovako, primljeni pogoci pridonijeli su destabilizaciji i manjku samopouzdanja…

– Vukovar 1991 je odlična ekipa kojoj smo dobrim dijelom utakmice uspješno parirali.

SS u osvrtu na pripremni ciklus?

– Zadovoljan sam. Bio bih još zadovoljniji da smo se pravovremeno ekipirali. Odnosno da je Kelić došao tjedan-dva ranije.

KovačevićBuić, Kelić, Jergović, RubićBosak, VrdoljakIšasegi, Bajić, MarkanovićMiljanić. Je li to udarna postava za premijeru na Gradskom vrtu protiv Zrinskog Osječkog 1664?

FOTO: Damir Begović

– Vjerojatno nije. Ovisi u prvom redu o tome hoće li se Lasić oporaviti od ozljede. Bude li tako, uskače na stopera umjesto Jergovića.

Išasegi je kapetan, Bosak dokapetan…

– Prinove? O Keliću neću trošiti riječi, premda je evidentno kako je energetski daleko od optimuma. Markanović je pokazao kvalitetu, agresivan je, brz i neustrašiv, vidi se da je dobar igrač koji je prošao kvalitetnu školu. Pred ostalima je dokazivanje.

Pogled prema premijeri i Jurjevčanima, jesenskom prvaku?

– O njima sve najbolje, zaslužuju respekt. Ne i strah. Znam da će mnogima, imajući u vidu sve okolnosti, zazvučati suludo, ali idemo tamo po sva tri boda. Nemamo što kalkulirati.

Krajnja ambicija je, naglašava šef Cibalijine struke, ostanak u ligi, po mogućnosti bez stresa.

– Štošta će odrediti proljetni start. U drugom kolu nastavka dolazi nam Orijent, pa idemo u Bijelo Brdo i Sesvete. Da, nezgodno… Ali, vjerujem da možemo taj prvi ciklus okončati bez većih oštećenja.

U suprotnom, mogli bi biti svega!

– Nadam se da neće. Štoviše, uvjeren sam u to – zaključuje Sesar.