SPUŠTEN ZASTOR Završen je 31. Festival glumca; evo nagrađenih…

IZVOR: VSŽ

Spušten je zastor na 31. Festival glumca kojemu je domaćin bio Grad Otok, a koji je od 10. do 19. svibnja održan na nekoliko lokacija diljem Vukovarsko-srijemske županije.

Na kraju ove sadržajne festivalske priče dodijeljena su, kako i priliči, priznanja najboljima od najboljih; Dominik Karaula za ulogu u predstavi Stilske vježbe dobio je Nagradu ”Ivo Fici”, namijenjenu za najbolje ostvarenje mladog glumca do 28 godina. Nagrada ”Nada Subotić”, za najbolju glumicu do 28 godina, dobila je Matea Tustanovski (predstava Plišana revolucija).

Dominik Karaula i Perica Martinović IZVOR: VSŽ

Nagrada ”Nevenka Filipović” za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade osvojio je Jadran Grubišić (predstava Ero s onoga svijeta).

Dodijeljene su i četiri Nagrade ”Fabijan Šovagović”, za najbolje glum(i)ce: Bojana Gregorić Vejzović (Majka), Irena Tereza Prpić (U agoniji), Ivan Ćaćić (Jom Kipur ili pomirenje) i Vedran Dakić (Plišana revolucija).

Bojana Gregorić Vejzović IZVOR: VSŽ

I naposljetku; Dražen Ferenčina dobitnik je Nagrade ”Ivo Gregurević” za izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu u cjelini, Nagradu ”Zvonimir Torjanac” za svekoliki umjetnički i društven doprinos kazališnoj umjetnosti na Festivalu glumca dobila je Marija Filipović dočim je za predstavu Zakon Zagore, kao najbolju u cjelini, Nagradom ”Vanja Drach” nagrađeno Splitsko kazalište mladih. Čestitke svima!