STARI MIKANOVCI Na pokladnom jahanju 34 konjanika i dvije zaprege

IZVOR: KU “Griva” Stari Mikanovci

Konjogojska udruga “Griva” iz Starih Mikanovaca i ove je godine tradicionalno organizirala pokladno jahanje i to pod pokroviteljstvom Općine Stari Mikanovci.

– Ovo je devetnaesto pokladno jahanje koje organiziramo i odmah na početku zahvaljujem svim udrugama i pojedincima koje su pridonijele organizaciji ovog događaja, ali i svih prethodnih – rekao je Anđelko Rukavina, predsjednik Konjogojske udruge “Griva”.

U ovogodišnjoj pokladnoj povorci sudjeluju 34 konjanika i dvije konjske zaprege koje obilaze šest postaja.

– Prva postaja bila je ispred općinske zgrade, ondje nam je domaćin bila općinska udruga žena. Ispred župnog dvora domaćin nam je bio župnik Ivan Bešlić, potom su nas ispred lovačkog doma dočekali i članovi Lovačke udruge Srndać, pa obitelji Konjarević i Babić na Konjarevića ambaru, potom ispred mlina i općinski načelnik Mario Milinković, a pokladna povorka završit će u Novim Mikanovcima gdje će biti upriličena i zajednička večera svih sudionika – dodao je Rukavina posebno zahvaljujući i policijskim službenicima te pripadnicima DVD Stari Mikanovci na pomoći u tehničkoj organizaciji ovogodišnjeg pokladnog jahanja.