Stiv Tomić Ipponima u Poreču do Europskog prvenstva u Bugarskoj!

Stiv Tomić

Ovoga vikenda se u Poreču provodi se Europski kup za kadete i kadetkinje u judu na kojem nastupa 558 natjecatelj(ic)a iz 23 zemlje i na kojem su sudjelovali Stiv Tomić i Eva Brdar, reprezentativci Hrvatske i članovi JK Vinkovci.

Eva je imala jednu borbu s Kristinom Tiganov (Italija) koju je izgubila, ali nije razočarala, tim prije što joj je ovo bio prvi nastup na velikom natjecanju međunarodnog predznaka.

Eva Brdar

– Eva je mlađa kadetkinja i ima još dosta prostora i vremena za napredovanje, ovo joj je bilo dragocjeno iskustvo – informirala je Ivana Kalinić, trenerica Judo kluba “Vinkovci”.

Stiv je u konkurenciji od 65 natjecatelja imao pet borbi od kojih je pobijedio tri i to Ipponima! Kapitulaciju su pred njim potpisali Marko Mijić (Austrija), Matheus Lima (Brazil) i Alessandro Cristllini (Italija), uz napomenu da je Talijan poražen za 38 sekundi, a Brazilac za samo 25 sekundi! U četvrtoj borbi Tomić je izgubio od Alexandera Marlova (Švedska), a u petoj i od Borisa Jankovića (Srbija). Ipak, dosad osvojenim bodovima ispunio je normu za nastup na Europskom prvenstvu za kadete kojemu će domaćin biti Bugarska.

Spomenute tri Tomićeve pobjede dokazale su da nedavno osvojena brončana medalja na Europskom kupu u Italiji nije bila slučajnost. Nakon reprezentativnih priprema u Istri Tomić s kadetskom reprezentacijom putuje u Slovačku na još jedan Europski kup. Sretno!