Penava: Sukob između dva brda ili DP kao autentična hrvatska priča? Izbor je jasan!

Ivan Penava IZVOR: Facebook

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava nakon današnjeg stranačkog sastanka osvrnuo se na jučerašnju objavu Zorana Milanovića o raspisivanju izbora za 17. travnja i vlastitoj kandidaturi u istoj koja je zatekla i ostavila u šoku hrvatsku javnost.

– Što se tiče uključenja Zorana Milanovića u utrku i datuma izbora, a to je srijeda, radni dan koji je sada postao neradni. Pozivamo i na neki način proglašavamo radnu obvezu svim svojim glasačima, svim simpatizerima, svim Hrvaticama i Hrvatima da iskoriste taj dan, a kad je već neradni da ga pretvorimo u praznik demokracije. Iskoristite taj dan, iziđite na izbore i promijenimo stvari u Hrvatskoj jer one jednostavno u Hrvatskoj trenutno ne stoje dobrorekao je Penava u uvodnim rečenicama nakon kojih je uslijedilo i ovo:

– Prva točka koja zanima Domovinski pokret jest borba protiv korupcije koju, nažalost, u Hrvatskoj živimo svakim danom i to u svjetski i dosad neviđenim razmjerima. Druga točka su ilegalne migracije i nepostojanje granica u Hrvatskoj stvaranih u Domovinskom ratu, u težnji da stvorimo svoju državu u kojoj ćemo se sigurno kretati i u kojoj će se naši građani sigurno osjećati. Politika koja je na vlasti u Hrvatskoj nažalost, provodi suprotne korake i na neki način dezintegrira državu Hrvatsku!

Uslijedilo je još nekoliko zanimljivih rečenica:

Sada je na sceni demagogija koju slušamo, prijepor koji se pokušava kreirati na tezi sukoba između ”plave” i ”crvene” Hrvatske, sukoba između dva brda. U tom sukobu i potencijalnom ishodu jako je važno da hrvatski građani shvate da Hrvatska, kao niti obični hrvatski čovjek, iz tog sukoba ne mogu izići kao pobjednici! To je sukob ega, to je sukob politika koje proizlaze iz iste ishodišne točke i na kraju krajeva jedini izlaz za Hrvate u toj priči jesu politike koje zastupa Domovinski pokret. Dakle, politike koje će zaustaviti krađu, izvlačenje novca iz džepova hrvatskih građana, politike koje garantiraju sigurnost hrvatskim građanima i politike koje štite životni standard hrvatskog građanina!

Penava zaključno smatra kako hrvatski narod ima vrlo jasan izbor:

– Upecati se na priču sukoba između dva brda koji se nude kao jedini relevantni ili odabrati Domovinski pokret kao jednu autentičnu hrvatsku priču kojoj je stalo, prije svega, do hrvatskog čovjeka i hrvatskog građanina! Vrlo jasno smo postavili teze koje smo izrekli, tiču se životnog standarda, sigurnosti hrvatskih građana, opstanka hrvatske poljoprivrede i, na kraju krajeva, demografskog sloma i budućnosti naše djece! Postavlja se u konačnici jedno ključno pitanje: Kome ostavljamo Hrvatsku? Ostavljamo li je svojoj djeci ili nekoj tuđoj djeci, dok će naša djeca biti razasuta po Europi i svijetu, kako su to bili proteklih godina?