Tehnološki park Vinkovci u radnom posjetu njemačkoj tvrtki Pakic G.M.B.H.

Josip Gilja i Belizar Pakić IZVOR: Tehnološki park Vinkovci

Tvrtka Pakic G.M.B.H. osigurala je Josipu Gilji, direktoru Tehnološkog parka Vinkovci, dvodnevni posjet svojim proizvodnim pogonima za strojnu obradu metala u njemačkom mjestu Elchingenu.

Osim uvida u proizvodni proces cilj ovog posjeta bio je i umrežavanje te pomoć razvoju poslovanja tvrtki koje djeluju pod okriljem Tehnološkog parka Vinkovci, a imaju djelatnost strojne obradeinformirao je Gilja koji je iskoristio prigodu prigodu domaćinu prezentirati rad vinkovačke tvrtke AP-Metal, vlasnika Antonija Pastora, koja djeluje u proizvodnom pogonu Poduzetničkog inkubatora Vinkovci.

Gilja je održao i radni sastanak s Belizarom Pakićem, direktorom spomenute njemačke (obiteljske!) tvrtke s 50-godišnjim iskustvom u strojnoj obradi metala, kojim je dogovoren i uzvratni posjet vinkovačkim proizvodnim pogonima.

– Tijekom sastanka dobili smo precizne upute na koji način tvrtke Tehnološkog parka Vinkovci moraju organizirati proizvodnju kako bi zadovoljile visoke standarde za ostvarenje suradnje s njemačkim partnerima – dodao je Gilja naglašavajući u zaključku kako će uz savjetovanje i mentoriranje Tehnološki park Vinkovci u budućnosti nastojati ostvariti dugoročnu suradnju između hrvatskih i njemačkih tvrtki.