TO NEMA SVAGDJE ZA VIDJETI Spektakularni Valens Victorious za kraj Vinkovačke trilogije

FOTO: Damir Begović

Današnjom utrkom s preprekama službenog naziva Valens Victorious okončana je ovogodišnja Vinkovačka trilogija koja je započela 16. ožujka 5-kilometarskim Orionom, a nastavljena 6. travnja 10-kilometarskom utrkom Orient Express. Sve to u sjajnoj, besprijekornoj organizaciji dvaju agilnih vinkovačkih udruga, Vinkovci HALF Marathon Team i FCT.

Valens Victorius jedinstvena je utrka koja se sastoja(la) od čak 70-ak prepreka, po čemu je najizazovnije natjecanje ove vrste u ovom dijelu Europe! Atraktivna i sadržajna galerija fotografija nalazi se ispod teksta pa se i sami možete uvjeriti u navedenu tvrdnju.

Natjecatelji, njih oko 250, na pet i pol kilometara dugačkoj dionici su trčali kroz šumu preskakajući prepreke, forsirali Bosut, testirali preciznost u gađanju paintball oružjem, gutali blato, kupali se u kontejnerima… Teško je, gotovo nemoguće, opisati koliko adrenalina je danas izlučeno na Šokačkom stanu u Vinkovcima gdje je događaj upriličen.

Na kraju dana pobijedili su svi koji su sudjelovali. Uključujući i brojne volontere bez kojih Valens Victorious naprosto ne bi bilo moguće održati. Ipak, za kraj spomenimo one rezultatski najuspješnije; u muškoj konkurenciji na današnjem Valens Victoriousu pobijedio je Goran Sabolić, ispred Filipa Lovrića, Đorđa Ćerića i svih ostalih, a u ženskoj Nika Markić, druga je bila Vedrana Jovanovac, treća Nataša Štabler, itd.

U ukupnom zbiru sve tri utrke u muškoj kategoriji pobijedio je Filip Lovrić, srebro je osvojio Đorđe Ćerić, a broncu Zen Stanković. Ukupni poredak na postolju Vinkovačke trilogije u ženskoj konkurenciji istovjetan je današnjem Valens Victoriousu; 1. Nika Markić, 2. Vedrana Jovanovac, 3. Nataša Štabler…