Učestale nesreće potaknule policiju na pojačanu kontrolu vozača romobila!

Ilustracija

Prošloga tjedna dvojica dječaka u Vinkovcima su se vozila na električnom romobilu koji je, prema svemu sudeći, bio tehnički neispravan, što je izazvalo nesreću u kojoj je jedan od dječaka teško ozlijeđen. Slomio je nogu.

Još groznije vijesti prošle subote stigle su iz Gunje i Cerića. Ondje su u prometnim nesrećama smrtno stradali maloljetnik i 19-godišnji mladić. Obojica su upravljali električnim romobilima.

Nakon spomenutih teških prometnih nesreća – a s ciljem dostizanja ciljeva Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa te zaustavljanja negativnog trenda – policijski službenici PU vukovarsko-srijemske usmjeriti će stanovite aktivnosti na vozače na dva kotača.

U konkretnom slučaju to podrazumijeva kako će naglašeno nadzirati bicikliste i osobito vozače električnih romobila. Oni moraju koristiti zaštitnu kacigu, moraju biti stariji od 14 godina, za kretanje moraju koristiti biciklističku stazu, a ako ona ne postoji onda je kretanje moguće drugim površinama namijenjenim za kretanje pješaka uz pojačani oprez u odnosu na njih… Spomenute policijske aktivnosti, najavljeno je, bit provođene do kraja aktualne kalendarske godine.