Uginule ptice u blizini vinkovačke osnovne škole! Gdje je komunalni redar?

FOTO: Čitatelj

Čitatelj portala Budica.info dojavio je neobičnu pojavu u vinkovačkom naselju kolokvijalno nazvanog Vašarište, u neposrednoj blizini Osnovne škole Ivana Mažuranića. Riječ je o nekoliko uginulih ptica, laički bi se reklo da je riječ o vranama, koje ondje leže već punih tjedan dana.

FOTO: Čitatelj

– Ne znam kome se obratiti i zašto ptice nisu uklonjene. Mislim kako bi bilo dobro utvrditi koji je razlog njihova uginuća, osobito stoga što se njihove lešine nalaze u blizini osnovne škole. Čak sam u petak i upozorio nekoliko mališana da im se ne približavaju. Da se radi o jednoj ptici, uklonio bih je, ali smatram kako je u ovim okolnostima nužna reakcija nadležnih službi. Ne znam zašto je ona izostala. Jedna uginula ptica nalazi se u neposrednoj blizini automobila predsjednika Gradskog vijeća. Morao ju je vidjeti. I trebao obavijestiti odgovornu službu  – rekao nam je Vinkovčanin koji je želio ostati anoniman.

U svakom slučaju, evo posla za gradskog komunalnog redar koji po izvidu i procjeni treba angažirati ostale službe; sanitarnu i veterinarsku inspekciju, pa i policiju. Jer, vrlo je suspektno zateći nekoliko uginulih životinja na jednoj lokaciji te je u svakom slučaju nužno izuzeti lešine, odnijeti ih na analizu i utvrditi uzrok njihova uginuća.