VINKOVCI Otvoren novi Centar za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju Fleksija

Od početka prosinca u Vinkovcima djeluje novi centar za ortopediju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, a na gotovo 500 metara kvadratnih nudi širok spektar zdravstvenih i wellness usluga usmjerenih na poboljšanje zdravlja. Tako se u centru Fleksija mogu zatražiti usluge specijalističkog pregleda ortopeda kojeg provodi dr. Krešimir Majdančić, specijalist ortopedije i traumatologije te specijalistički pregled fizijatra kojeg provodi doktorica Margareta Čalić, specijalist fizijatar s dugogodišnjim iskustvom.

Uz preglede je na jednom mjestu moguće obaviti i potpunu fizikalnu terapiju i rehabilitaciju, a kao novitet na našem području ističe se znanstveni pristup rehabilitaciji usmjeren na otklanjanje uzroka samog problema te edukaciju, a ne samo na ublažavanje simptoma što doprinosi dugoročnom učinku terapije pri čemu se smanjuje i otklanja potreba za stalnim dolascima na terapiju. Za potrebe terapije koriste se najsuvremeniji uređaji kao što su dekompresija kralježnice, udarni val, uređaj za limfnu drenažu i ostalo, a terapeuti se posebno usmjeravaju na česte probleme današnjice kao što su bolovi u leđima i vratu, problemi s ramenom, posturalni poremećaji, djeca s posebnim potrebama, sportske ozljede i slično.

Još jedna ciljana skupina jesu i sportaši kojima se pružaju usluge prevencije i rehabilitacije raznih ozljeda, priprema i poboljšanje sportske izvedbe te regeneracija posebnim uređajima i tehnikama. Cilj je u bližoj budućnosti osigurati kvalitetnu brigu za sve sportaše i klubove u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a već su potpisane suradnje s HNK Cibalia te rukometnim premijerligašem RK Bjelin Spačva Vinkovci, a u pripremi su i suradnje s drugim klubovima.

Valja istaknuti i posebno opremljen veliki prostor za fitness gdje će uskoro započeti grupni i individualni treninzi za različite skupine građana kao što su korektivne vježbe za djecu i mladež, programi gubitaka kilograma, trudnice, starija populacija i slično, a u vrlo kratkom razdoblju s radom kreće i wellness sa saunom i različitim paketima usmjerenim na ljepotu i zdravlje.

Centar Fleksija se nalazi u Vinkovačkom Novom Selu, na adresi Alojzija Stepinca 43 (glavna cesta), a sve dodatne informacije i kontakt može se pronaći na Facebook ili mrežnoj stranici.