Vinkovci sjedište objedinjenih domova zdravlja VSŽ, Luca Lešić privremena ravnateljica

IZVOR: Dom zdravlja Vinkovci

Čak devet točaka dnevnoga reda današnje Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije odnosilo se na područje zdravstva i socijalne skrbi. Prevedeno, pročelnik resornog Upravnog odjela Mario Adamović za govornicom se osjećao kao kod kuće. Izvještavao je, naime, o prijedlogu programa javnih potreba iz područja zdravstva i socijalne skrbi, prijedlogu odluke o objedinjavanju domova zdravlja Vinkovci, Vukovar i Županja u ustanovu Dom zdravlja Vukovarsko-srijemske županije, prijedlogu odluke o decentraliziranom financiranju zdravstvenih ustanova, odnosno ustanova socijalne skrbi, davanju suglasnosti Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije za sklapanje ugovora o nabavi za početak radova izgradnje ispostave Zavoda za hitnu medicinu u Županji i imenovanju privremenog ravnatelja budućeg županijskog Doma zdravlja.

Mario Adamović IZVOR: VSŽ

– Ono što je važno za istaknuti, sredstva su već osigurana, financirat će se kroz decentralizirano financiranje, uz udio županijskih sredstava i sredstava same ustanove. Procijenjena vrijednost radova je 974 tisuće eura, a odmah nakon dobivanja ove suglasnosti krećemo u postupak javne nabave i ja vjerujem da bi u kasno proljeće prvi bageri trebali biti na terenu, odnosno krenuti u izgradnju objekta u Županjinapomenuo je Adamović dodavši kako je objedinjavanje domova zdravlja zakonska obveza Županije koju moraju provesti do 1. listopada ove godine.

Sjedište županijskog Doma zdravlja trebalo bi biti u Vinkovcima, a za privremenog ravnatelja danas je imenovana sadašnja ravnateljica Doma zdravlja Županja Luca Lešić, s obzirom na njezino dugogodišnje pravno iskustvo i iskustvo upravljanja Domom zdravlja Županja.

– Ono što je važno komunicirati prema javnosti je da će samo uprava biti centralizirana, dok će obujam zdravstvenih djelatnosti i usluga i dalje biti na istim mjestima na kojima su se dosad pružali, u skladu s Mrežom, tako da neće biti problema u organizaciji pružanja usluga stanovnicima, odnosno onima kojima su te usluge potrebne – zaključio je Adamović.