Vinkovci su 13. ožujka domaćin odbojkaškog Kupa Hrvatske

Ilustracija

Vinkovci će sljedeće srijede, 13. ožujka, biti domaćin finala Kupa Hrvatske u odbojci. U 17.30 sati u Sportskoj dvorani Lenije počinje utakmica odbojkaša zagrebačke Mladosti i osječke Murse. Osječanima je osvajanje Kupa Hrvatske, koji od prošle sezone po prvi put nosi ime jednog od velikana hrvatske odbojke Vinka Dobrića pošlo za rukom čak tri puta. Posljednji put bilo je to upravo prošle sezone kada su u napetom finalu u Zagrebu nadjačali najtrofejniji klub Mladost čije vitrine krase čak 22 naslova. Ove godine susreću se s istim protivnikom, ali ovog puta na slavonskom terenu uz podršku domaće publike.

Istoga dana na istome mjestu u 20 sati zakazan je početak ogleda odbojkašica zagrebačkih klubova Dinama i Mladosti. Tijekom svih dosadašnjih sezona nekoliko ženskih klubova osvajalo je naslov pobjednica Kupa Hrvatske, koji se od sezone 2018/19. zove po jednoj od naših najboljih igračica i trenerica Snježani Ušić. Odbojkašice Mladosti ovo su natjecanje dosad osvojile 13 puta. Aktualne braniteljice naslova prošle su sezone slavile upravo protiv Dinama stoga je nadolazeća utakmica svojevrsna repriza prošlogodišnjeg finala.

Ovogodišnji finale Kupa bit će po mnogočemu drugačije od proteklih. Uz pravi sportski spektakl Slavonci će uživati u novom konceptu odbojkaških utakmica koji je pokrenuo Hrvatski odbojkaški savez. Pažnju najmlađih, ali i starijih posjetitelja privući će nova maskota Volleo koja će se uz brojne šale, ples i zajedničke fotografije rado družiti s publikom. Tu su i odlična motivacijska glazba, zabavne igre u kojima se dijele nagrade, Fan zona i navijački rekviziti za još jači glas za svog favorita.

Atmosferu će začiniti navijačice Cheerleading kluba Ma&Ko Vinkovci. Uz zabavnu glazbu one će posjetiteljima predstaviti atraktivnu koreografiju s naprednim tehničkim elementima na tlu te skokovima i akrobacijama u zraku koja naprosto ostavljaju bez daha.

Posebnu čar finalu Kupa donosi nesvakidašnji voditeljski duo kakav još nismo imali prilike vidjeti na odbojkaškim utakmicama. Jedni od najzabavnijih hrvatskih televizijskih i radijskih voditelja Frano Ridjan i Krešo Gotlin tako će u odbojkaške minute unijeti dozu humora, uzbuđenja i zabave kojoj jednostavno morate prisustvovati.

Završna napomena; ulaz na obje utakmice finala Kupa besplatan je za sve posjetitelje.