VSŽ mladim obiteljima sufinancira do 5.300 eura za kupnju stana ili kuće!

Ilustracija

Na službenim mrežnim stranicama Vukovarsko-srijemske županije danas je objavljen Javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava sufinanciranja kupnje kuće ili stana mladim obiteljima na području Vukovarsko srijemske županije za 2023. godinu.

Financijska sredstva koja se dodjeljuju putem ovog Javnog poziva, a radi se o ukupno 250.000 eura, odnose se na sufinanciranje kupnje kuće ili stana mladim obiteljima na području V za prošlu godinu.

Kupnja kuće ili stana bit će sufinancirana u tri kategorije:

1. kategorija u iznosu od 2.700,00 eura (Vukovar, Vinkovci);

2. kategorija u iznosu od 4.000,00 eura (Andrijaševci, Nuštar, Vođinci, Jarmina, Stari Mikanovci, Ivankovo, Cerna, Gradište, Bogdanovci, Babina Greda, Otok, Županja);

3. kategorija u iznosu od 5.300,00 eura (Tordinci, Lovas, Nijemci, Trpinja, Ilok, Tovarnik, Stari Jankovci, Privlaka, Bošnjaci, Štitar, Vrbanja, Tompojevci, Drenovci, Borovo, Gunja, Markušica, Negoslavci).

Općine i gradovi su svrstani u kategorije sukladno podacima Državnog zavoda za statistiku, odnosno kategorizirani su prema broju pada stanovništva, broju rođenih i umrlih te prema indeksu razvijenosti gradova i općina. Javni poziv je otvoren danom objave na internetskim stranicama Vukovarsko-srijemske županije (www.vusz.hr) od 26. veljače 2024. godine do 26. ožujka 2024. godine. Detaljne informacije dostupne su OVDJE.