Vukovar izborio gotovo 2,7 milijuna eura za izgradnju novog dječjeg vrtića na Olajnici

Grad Vukovar uspješno je povukao sredstva za izgradnju novog dječjeg vrtića za što je upriličeno svečano potpisivanje i uručivanje Ugovora za „Izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova, drugi Poziv“ iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.. Ovim ugovorom Vukovar je izborio 2.675.694 eura za gradnju i opremanje vrtića DV Vukovar I, što je najviši iznos povučenih sredstava od svih gradova u Hrvatskoj.

Novi vrtić gradit će se u naselju Olajnica, a njegovom izgradnjom povećat će se kapaciteti za smještaj 248 mališana, odnosno osigurat će se smještaj za dodatnih deset dnevnih boravaka djece vrtićke dobi te četiri dodatna za djecu jasličke dobi. Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo postignutim te zahvalio svima koji su predano radili i ulagali napore kako bi prijava na poziv bila uspješna.

– Vukovar se susreće sa sve većim brojem djece vrtićke dobi zbog čega smo i uvidjeli potrebu za proširenjem kapaciteta u dječjim vrtićima, a izgradnjom potpuno novog objekta u naselju Olajnica našim mališanima osigurat ćemo moderan prostor kako bi im boravak u vrtiću bio što ugodniji i kvalitetniji. Da nam je kvaliteta života mladih u Vukovaru jedna od glavnih odrednica rada svjedoče brojne titule kojima smo se u posljednje vrijeme okitili; dvije godine zaredom smo najbolji grad u Hrvatskoj u kategoriji obrazovanje, demografija, mladi i socijalna politika u konkurenciji velikih gradova i gradova sjedišta županija, a upravo Dječji vrtić Vukovar I nosi titule najboljeg i najljepšeg vrtića. Veliko je zadovoljstvo zvati se najboljima, a naš grad ne zaslužuje ništa manje od toga. Ove titule su na ponos svim našim sugrađanima, a s novim vrtićem sam siguran kako ćemo podići odgojni standard te se i dalje svrstavati visoko na ljestvicama kada je riječ o izdvajanjima za djecu i mlade – naglasio je Penava.

Razdoblje provedbe projekta je od 06. ožujka 2024. do 30. lipnja 2026. godine, a u ime Grada Vukovara svečanosti je nazočio pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić.