CERNA Plenković uručio Štoreku ugovor o sredstvima za dogradnju i opremanje vrtića

IZVOR: Općina Cerna

Općina Cerna osigurala je dodatna sredstva za projekt “Dogradnje i opremanja dječjeg vrtića u Cerni” koji je još neizgrađen!

– Kako smo i najavljivali, nećemo se zadovoljiti izgradnjom dječjeg vrtića za četiri vrtićke skupine, pa smo se odlučili prijaviti na Javni poziv s projektom dogradnje dječjeg vrtića za još dvije skupine i to jasličke, koji nam je na kraju i odobren. Situacija jest u određenoj mjeri neobična, jer dječji vrtić je tek u fazi izgradnje, a već su osigurana sredstva i za njegovu dogradnju – informirao je općinski načelnik Josip Štorek (HSS) koji je ove srijede potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s ministrom znanosti i obrazovanja Radovanom Fuchsom te s ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Draganom Jelićem

IZVOR: Općina Cerna

Štoreku je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava uručio premijer Andrej Plenković, a ukupan iznos bespovratnih sredstava je 324.906 eura. Razdoblje provedbe projekta “Dogradnje i opremanja dječjeg vrtića u Cerni ” traje do 30. lipnja 2026. godine.

– Dogradnjom dječjeg vrtića omogućit će se pristup predškolskom obrazovanju za veći broj djece s područja Općine Cerna, čime će se poboljšati uvjeti života stanovnika, unaprijediti razvojni potencijal mjesta te stvoriti preduvjeti za kvalitetan život mladih obitelji s ciljem poticanja pozitivnih demografskih promjena u društvu. S veseljem očekujemo provedbu ovoga projekta – poručio je Štorek.