VUKOVAR Petnaestero uposlenih u javnim radovima

IZVOR: Grad Vukovar

Grad Vukovar u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje putem mjere Javni radovi i ove je godine zaposlio 15-ero Vukovaraca. Posrijedi je program Uređenje, revitalizacija i privođenje namjeni javnih površina na području grada Vukovara

Ugovore su dodijelili vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Vukovar Jasna Kolar, a dodjeli su nazočili i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac te pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig.

Penava je naglasio kako će zaposleni putem Javnih radova imati priliku učiniti dobro za grad u kojemu žive kroz uljepšavanje javnih površina, ali isto tako doprinose i svojim kućnim proračunima te osiguravaju bolju egzistenciju svojim obiteljima.

Svima želim uspješan rad i dobru suradnju s djelatnicima gradske uprave. Kroz prethodna iskustva znate što vas očekuje i kakva su pravila, a vama koji ste prvi puta u programu želim sreću i punu odgovornost kako bi bili dobar primjer cijeloj zajednici. Za šest mjeseci siguran sam kako će rezultati rada biti vidljivi i hvalevrijedni rekao je Penava te dodao kako je ukupna vrijednost programa 77.520 eura.

Program Javnog rada trajat će šest mjeseci; od 20. svibnja 2024. do 19. studenog 2024. godine. Za devet osoba plaće će 100% financirati Hrvatski zavod za zapošljavanje, dok će za šest osoba 50% financirati Hrvatski zavod za zapošljavanje, a 50% Grad Vukovar. Djelatnici programa Javnih radova radit će na uređenju okoliša na području grada Vukovara.