VUKOVAR Prijam i čestitka Ruži Marić na nagradi za životno djelo

FOTO: Grad Vukovar/Miroslav Šlafhauzer

U uredu vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave upriličen je prijam za Ružu Marić, umirovljenu dugogodišnju ravnateljicu Gradskog muzeja Vukovar te trenutnu savjetnicu za kulturu Grada Vukovara kojoj je krajem 2023. godine dodijeljena nagrada za životno djelo Hrvatskog muzejskog društva.

Penava joj je uputio čestitke te dodao kako je nakon umirovljenja gubitak njenoga znanja i rada nenadoknadiv što građani prepoznaju i cijene.

– Ruža Marić bila jedan od nositelja razvoja Vukovara. Svojim likom i djelom postala je simbolom kulturnog života Vukovara, posebice Gradskog muzeja Vukovar koji je pod njezinim vodstvom dočekao je povratak u svoj grad, a tijekom godina pretvoren je u prepoznatljivog dionika kulturne baštine Europe i svijeta te je osvojio mnoštvo nagrada – između ostaloga je naglasio Penava.

Marić je zahvalila na čestitkama i podsjetila na najvažnije projekte koje provodila i poslove koje je vodila te zahvalila kolegama muzealcima na dodijeljenoj joj nagradi. Osim gradonačelnika prijamu su nazočili (i) pročelnik UO za društvene djelatnosti Josip Paloš te pročelnica UO za gospodarstvo Kristina Bilić.