Damir Mustapić novi predsjednik Cibalije!

Damir Mustapić FOTO: Damir Begović

Damir Mustapić šesnaesti je Cibalijin predsjednik otkako je neovisne Hrvatske! Prije njega dotičnu dužnost obnašali su (abecednim redom): Tomo Bobek, Ivan Bošković, Antun Čilić, Željko Čulo, Miroslav Gagro, Božo Galić, Zvonimir Hodak, Mario Jurić, Nikola Križanac, Mijat Kurtušić, Josip Kuterovac, Dea Lasić, Franjo Petrović, Željko Šarčević i Petar Šimić.

Prekinuta je na taj način pat pozicija koja je u klubu s Bosuta trajala od prošlorujanske ostavke Dee Lasić nakon čega je raspisan natječaj za novog čelnika koji je završio fijaskom. Naime, jedan jedini kandidat – a riječ je o Dragutinu Veselčiću, bivšem direktoru Vinkovačke televizije – odbijen je bez službenog obrazloženja.

Većinski vlasnik, a to je Grad Vinkovci, na posvemašnje iznenađenje nogometnih krugova u gradu na Bosutu, predložio je potom Mustapića klupskom Nadzornom odboru koji se ekspresno sastao i jednoglasno ga izabrao za novog klupskog čelnika.

Tko je Damir Mustapić? Riječ je o 51-godišnjem Vinkovčaninu, nekoć nadarenom junioru vinkovačkog Dinama koji je zbog teške bolesti napustio nogomet u 21. godini života. Nakon toga posvetio se privatnom biznisu (knjigovodstveni servis), ali i glazbi kojom se bavio iz hobija.

Nakon što je izborio tešku životnu bitku protiv karcinoma Mustapić – znan i kao Musase kroz sport ostvarivao igrajući za nižerazredne klubove u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Svojedobno je, prije desetak godina, bio i asistent treneru Milanu Jankoviću u najzlatnijim danima antinske Mladosti (3. HNL Istok), a prošloga kolovoza prihvatio je poziv iz Vođinaca gdje je u tamošnjem županijskom prvoligašu Mladosti obnašao dužnost sportskog direktora. No, otkud Mustapić u Cibaliji?

Jednostavno, nazvao me gradonačelnik Bosančić i obznanio mi kako postoji ideja da mi se ponudi ova časna i odgovorna dužnost. Potom sam se sastao s njim i predsjednikom Nadzornog odbora Hrvojem Ničeom. Tom prilikom njih dvojica su mi predstavili klupsku strategiju te obećali potporu od određenih gradskih gospodarstvenika te navijača s čijim su predstavnicima obavili razgovore. Kao čovjek koji voli Vinkovce i Cibaliju nisam to mogao odbiti. Znam da situacija u klubu nije sjajna, ali je mnogo bolja nego prije nekoliko mjeseci. Dobar dio dugova je saniran, a i osigurana su proračunska sredstva za ovu godinu – čuli smo od Mustapića neposredno nakon imenovanja.

Još uvijek nije definirano hoće li u klubu djelovati kao profesionalac, ali…

– Neovisno o mom formalnom statusu, Cibalia će mi biti prioritet svih prioriteta – poručio je Mustapić umjesto zaključka.