Vukovarski Mađari uručili Penavi plaketu u znak zahvalnosti

IZVOR: Grad Vukovar

Udruga Mađara grada Vukovara u Gradskom muzeju Vukovar svečanim programom, izložbom i projekcijom filma proslavila je 15 godina svoga rada i djelovanja. Tom prigodom vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi tom je prigodom dodijeljena plaketa za dugogodišnju potporu koju pruža u radu i djelovanju ove udruge.

Plaketu je gradonačelniku uručila predsjednica Udruge Rozalija Jakumetović koja je naglasila kako je članovima vrlo važna i vrijedna podrška Grada Vukovara i gradonačelnika Penave u svakodnevnom djelovanju i promicanju mađarske kulture i tradicije.

Gradonačelnik Penava zahvalio je na plaketi i poručio kako će Grad Vukovar i dalje podupirati Udrugu Mađara grada Vukovara te im je čestitao na jubilarnoj obljetnici postojanja.

Udruga Mađara grada Vukovara od 2008. godine zastupa interese mađarske nacionalne zajednice u Vukovaru te čuva identitet i kulturu mađarske nacionalne manjine. Svojim redovitim djelovanjem i aktivnostima upoznaju širu javnost s mađarskom kulturom, običajima, gastronomijom, pjesmom, plesom i narodnim nošnjama, a već tradicionalno iz godine u godinu organiziraju i Mađarski bal.

Tijekom 15 godina mogu se pohvaliti bogatim djelovanjem, a najveće ostvarenje je Mađarska kuća na adresi Marina Držića 7, koja je ujedno i muzej u kojemu se posjetitelji mogu pobliže upoznati s mađarskom kulturnom baštinom. Također, članovi Udruge Mađara grada Vukovara sudionici su brojnih manifestacija i programa u gradu.