Novi Mikanovci dobili teren s umjetnom travom!

Načelnik Općine Stari Mikanovci Mario Milinković i predsjednik NK Sloga Novi Mikanovci Damir Sušac FOTO: Damir Begović

Nakon dva i pol mjeseca intenzivnih radova ”presječena je vrpca” na novoizgrađenom igralištu s umjetnom travom u Novim Mikanovcima. Projekt je to koji je inicirao predsjednik NK Sloga Damir Sušac, a svesrdnu pomoć u njegovoj realizaciji pružila je Općina Stari Mikanovci.

– Riječ je o terenu dimenzija 44×24 metra izgrađenom u okviru našeg sportskog kompleksa na Sloginom stadionu. Velika zahvala pripada načelniku Mariju Milinkoviću, bez pomoći općine o ovome smo mogli samo sanjati. Ovakvog terena nema nadaleko, siguran sam – rekao je Sušac naglašavajući kako će se osim svih selekcija NK Sloga igralištem koristiti i rekreativci s područja Općine Stari Mikanovci i okolnih sela.

– Ukupna vrijednost projekta je 95.000 eura, bez PDV-a. Dijelom je financiran preko LAG-a Bosutski niz, a dijelom iz općinskog proračuna – dodao je Sušac uz važnu napomenu da već sljedećeg tjedna počinje montaža tribine, a do kraja kalendarske godine bit će postavljena i rasvjeta.

Općinski načelnik Mario Milinković, friški saborski zastupnik, je prisnažio:

– Drago mi je da smo nakon Starih Mikanovaca i u Novim Mikanovcima uspjeli realizirati ovakav projekt koji će biti na korist djeci, mladima, rekreativcima i naravno NK Sloga. Poznavajući rad našeg kluba uvjeren sam da je ovo igralište u pravim rukama i da će njime biti pažljivo gospodareno – čuli smo od Milinkovića.

Doznajemo i to da realizacijom ovoga projekta nisu završena ulaganja u sportsku infrastrukturu na području Općine Stari Mikanovci. Naime, kroz desetak dana započinje realizacija izgradnje profesionalnog četverostaznog boćarskog igrališta na stadionskom kompleksu NK Šokadija u Starim Mikanovcima.