ZA PODUZETNIKE Program akceleracije – prilika za razvoj poslovanja! Prijavite se…

Ilustracija

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u fazi predakceleracije unutar Programa akceleracije, koji se provodi pod mjerom “Jačanje akceleracijske aktivnosti”.

Program akceleracije ima za cilj podržati inovativna novoosnovana poduzeća, razvojne timove i pojedince kroz aktivnosti procjene poslovnog stanja, individualnom savjetovanju, mentoriranju, podršci u komunikaciji s investitorima te internacionalizaciji poslovanja.

Kroz ovaj poziv, HAMAG-BICRO će, u suradnji s devet akceleratora, odabrati do 160 korisnika iz cijele Hrvatske, koji će imati priliku razvijati svoje poslovanje u prostorima akceleratora tijekom sljedeće dvije godine.

Prijaviti se mogu poduzeća osnovana unazad pet godina koja se bave inovativnim rješenjima, uslugama ili tehnologijama, razvojni timovi te pojedinci s inovativnim proizvodima ili uslugama u fazama TRL 5-8.

Korisnici programa mogu očekivati nefinancijsku potporu u vidu usluga akceleratora – provoditelja Programa:

  • u fazi predakceleracije do 4.000 €;

  • u fazi akceleracije do 17.000 €;

  • u fazi postakceleracije do 6.000 €.

Ove potpore će biti evidentirane kao potpora male vrijednosti i bit će dostupne poduzećima koja uspješno prelaze iz faze predakceleracije u fazu akceleracije. Korisnici će imati priliku prijaviti se i na javne pozive za bespovratna sredstva namijenjena za investicije, obrtna sredstva te vaučere za internacionalizaciju poslovanja.

Prijave se podnose putem online obrasca od 7. lipnja do 7. kolovoza 2024. Tekst javnog poziva i prateća dokumentacija dostupni su na službenim stranicama HAMAG-BICRO-a.