„ZAŽELI” IDE DALJE Vinkovci nastavljaju brigu o stari(ji)ma i onemoćalima

Ilustracija/Pixabay

Hvalevrijedan projekt „Zaželi” ide dalje! Sjajna je to vijest za krajnje korisnike, a to su osobe starije od 65 godina koje žive u samačkom ili dvočlanom ili višečlanom kućanstvu te čiji prihodi ne prelaze iznos prosječne starosne mirovine za 40 i više godina mirovinskog staža.

Također, pripadnici ciljane skupine su i odrasle osobe s invaliditetom koji imaju utvrđen treći ili četvrti stupanj težine invaliditeta i koji žive u samačkom ili dvočlanom ili višečlanom kućanstvu i čiji roditelj ili drugi član obitelji nema priznato pravo na status roditelja njegovatelja za potrebu skrbi o odrasloj osobi s invaliditetom.

Isto tako, navedeni projekt omogućit će zapošljavanje 33 teže zapošljive osobe (neovisno o spolu) koje će tijekom 30 mjeseci pružati usluge potpore pripadnicima ciljane skupine, njih 198, čime se doprinosi povećanju njihove socijalne uključenosti i kvalitete života, prevenira institucionalizacija te jača društvena integracija ciljane skupine kao sastavnog i aktivnog dijela društva.

– Projekt „Zaželi” jedan je od nama najdražih projekata. Izraz je to solidarnosti i brige za najranjivije skupine našeg društva. Posebno bih naglasio kako će, za razliku od prethodnih godina, ovoga puta čak 30 mjeseci naše sugrađanke i sugrađani brinuti o onima kojima je takva pomoć najpotrebnija. Veliko je to olakšanje i za obitelji krajnjih korisnika jer nije lako obavljati svakodnevne obveze, a u kući imati stariju osobu koja ne može sama funkcionirati. Ovo je, dakle, jedna jako dobra priča koja pozitivno utječe na veliki broj ljudi – rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Nositelj projekta je Grad Vinkovci, a njegova je vrijednost 1.485.000 eura. U 85-postotnom iznosu sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda, a u 15-postotnom iznosu iz državnog proračuna.

– Koristim priliku zahvaliti Agenciji VIA čiji su djelatnici još jednom odradili odličan posao i Vinkovcima osigurali projekt vrijedan gotovo milijun i pol eura – zaključio je Bosančić.