Trogirska Udruga TOMS (pot)pomaže dvije vukovarske obitelji s po 140 eura mjesečno

Udruga tjelesnih invalida TOMS iz Trogira već punih 20 godina provodi akciju “Moje svjetlo za moj Vukovar” kojom pomažu vukovarske obitelji socijalno ugroženog statusa, a time i čuvaju sjećanje na žrtvu Vukovara.

Naime, prodajom svijeća kroz osnovne i srednje škole s područja djelovanja Udruge prikupljaju se financijska sredstva za obitelji socijalno ugroženog statusa ili djecom s invaliditetom te se potiče vrijednost sjećanja na Vukovar i žrtve Vukovara.

Tim povodom u gradskoj vijećnici zamjenik gradonačelnika Filip Sušac, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara Josip Paloš te stručni suradnik za socijalnu skrb Dalibor Žigić ugostili su predsjednika Udruge tjelesnih invalida TOMS Ivicu Bašića, a ujedno je potpisan i Ugovor o donaciji s dvije vukovarske obitelji, Karačić i Strunja.

Sušac je zahvalio Bašiću i članovima spomenute udruge čija dobrota iz godine u godinu pokazuje kako Vukovar i njegovi građani imaju istinske prijatelje te je istaknuo kako je Grad Vukovar za svoj socijalni program u 2024. godini namijenio 1,5 milijuna eura.

– Drago mi je i ove godini biti u Vukovaru ovom lijepom prigodom. Nadam se kako će obiteljima naša donacija biti od pomoći te se vidimo i iduće godine – rekao je Bašić.

U sklopu akcije dvije vukovarske obitelji u potrebi kroz godinu dana potpomognute su mjesečnim iznosom od po 140 eura, a prilikom dolaska u Vukovar dvije vukovarske obitelji sredstvima Udruge Toms opremljene su i poklon paketima higijenskih potrepština i namirnica u iznosu 200 eura.