Arlović: Na izborima je pobijedilo zlo! Karlić: To vrijedi možda za neku drugu državu, za Hrvatsku ne!

Mirta Arlović i Tomislav Miličević FOTO: Damir Begović

Potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Vinkovaca Mirta Arlović (Hrvatski suverenisti) na današnjoj se sjednici (također) osvrnula na rezultate travanjskih parlamentarnih izbora.

– Nisam sretna zbog toga što Hrvatska ide u smjeru poslušnosti, gubeći identitet i suverenitet. Nisam sretna ni zbog prisutne korupcije, pravne nesigurnosti, nedostatka vizije i perspektive te neizvjesne budućnosti. Sve je to rezultat politike koju vode bešćutni i korumpirani ljudi.

Mirta Arlović FOTO: Damir Begović

Pobijedilo je zlo i svi vi ovdje, sigurna sam, duboko u sebi svjesni ste tog zla. Pola milijuna Hrvata je izvan Hrvatske, nemamo viziju, nemamo cilj… Nadam se da ćete me demantirati i da će Hrvatska krenuti u pravom smjeru, a ne u smjeru političke trgovine – rekla je Arlović koja ”želi da vinkovačkim ulicama trče naša djeca i djeca naše djece” te je dodala:

– Nemam ništa ni protiv koga, ali vidim da je u tijeku zamjena stanovništva uz blagoslov domaćih poslušnika. I to me žalosti.

Na njezine riječi najprije je reagirao predsjednik Gradskog vijeća Mladen Karlić:

– Nemamo mi vas što demantirati, jer su vas na izborima demantirali hrvatski građani koji su nam na izborima ukazali povjerenje i to po treći put u nizu. Dakle, hrvatski građani su zadovoljni smjerom u kojem Hrvatska ide i ovo što govorite možda vrijedi za neku drugu državu. Ali, za Hrvatsku ne!

Na Arlovićkine riječi reagirao je i gradonačelnik Ivan Bosančić:

Josip Romić, Ivan Bosančić i Petar Šimić FOTO: Damir Begović

– Imate priliku pridonijeti boljitku kako na županijskoj, tako i na gradskoj razini. Hrvatski suverenisti su u koaliciji s HDZ-om na razini Vukovarsko-srijemske županije, a u Gradu Vukovaru s Domovinskim pokretom. Slobodno pridonesite u realizaciji dobrih ideja, da zajednički gradimo bolji prostor za život svih nas.

Arlović je naglasila kako Hrvatski suverenisti nikad ne bi bili u koaliciji s HDZ-om da se nju pita.