SDP-ovac Majstorović: DP ne bi napravio dobro da je ušao s nama u koaliciju

Drago Majstorović FOTO: Damir Begović

SDP-ovac Drago Majstorović na početku današnje sjednice Gradskog vijeća Grada Vinkovaca tražio je riječ. I dobio.

– Čestitam HDZ-u na pobjedi na nedavnim parlamentarnim izborima. Čestitam i Domovinskom pokretu na hrabrosti zbog prihvaćanja izazova i ulaska u koaliciju pod prijetnjom političke eutanazije. Ne samo od HDZ-a, nego i od njihovih birača – rekao je Majstorović te s govornice poručio i ovo:

– Mojima iz stranke se ovo što ću reći vjerojatno neće svidjeti; nisam siguran kako bi DP napravio dobro da je ušao u postizbornu koaliciju s lijevom opcijom kojom pripadam. Ne znam što bismo dobili s tom neprincipijelnom koalicijom. Ne bi bilo dobro, nije vrijeme za to.

Majstorović je nanizao još nekoliko rečenica:

– Čestitam gradonačelniku Bosančiću na izboru u Hrvatski sabor, očekujem da bude konstruktivan, kao i moj stranački kolega Mario Milinković koji je također izabran za saborskog zastupnika.

I još nekoliko:

– Nije vrijeme ni za kakav trijumfalizam. Mnogo toga ne valja, treba to popravljati. Prije svega demografska slika koja je katastrofalna. Iako se vijećnik Lukenda čudi zbog toga što mi je ova tema važna, jer kao moje je prošlo, imam obavezu biti neumoran u skretanju pažnje na ovaj problem. Činim sve da moju unuku spriječim u odlasku u inozemstvo – zaključio je Majstorović.