BJELIN SPAČVA Marić otišao u Prištinu, iz Virovitice stigao Arsić

IZVOR: RK Bjelin Spačva

Rukometaši Bjelin-Spačve vratili su u elitno društvo ove sezone u čijem su osnovnom dijelu plijenili lepršavom igrom i sjajnim rezultatima što ih je svrstalo među šest najboljih hrvatskih momčadi koje polovicom veljače kreću u razigravanje kroz Ligu za prvaka.

– S pripremama smo započeli 8. siječnja, dosad smo odigrali dvije kontrolne utakmice i u obje smo zabilježili trijumfe. Dobili smo Krivaju (36:27) iz Zavidovića u Vinkovcima, a Đakovo (34:23) na njegovu terenu – kaže trener vinkovačkog premijerligaša Josip Mečić.

Raspoloženje u momčadi u određenoj mjeri kvari zdravstveni bilten koji nije besprijekoran. Filip Mažurana i Marko Nađ od ranije vuku određene probleme s ozljedama, a Ivan Lasić je na sinoćnjem treningu izvrnuo gležanj uslijed čega ga očekuje tjedan dana izbivanja iz trenažnog procesa.

Inače, Mečićeva momčad je u odnosu na prvi dio sezone pretrpjela minimalne kadrovske promjene. Zabilježeni su po jedan dolazak i odlazak.

– Marin Marić otišao je na posudbu u prištinsku Besu za koju će igrati do kraja sezone, a iz Virovitice nam je stigao Dominik Arsić. Nije realno očekivati nove promjene u sastavu, u Ligu za prvaka idemo s okosnicom momčadi koja ju je i izborila.

U 1. kolu Lige za prvaka, inače, Bjelin-Spačva će 17. veljače gostovati kod prvaka Zagreba. U okviru priprema za nastavak prvenstva vinkovački sastav odigrat će još nekoliko kontrolnih ogleda, a prvi je na programu ove subote kada će na uzvratno gostovanje Krivaji. Početak ovosubotnje utakmice u Zavidovićima zakazan je u 18 sati.