NE LOMITE MI ČEMPRES(E) „Imam osjećaj da živim na Grobniku, a ne u Zagrebačkom bloku!”

Melita Pavković FOTO: Damir Begović

U redakciju portala Budica.info javila se Vinkovčanka Melita Pavković. Ima problem, a problemi postoje da bi se rješavali. Pa, pokušajmo. O čemu se točno radi?

– Živim u Ulici Augusta Cesarca 31, točno na križanju sa Zagrebačkom. Ovo križanje jedno je od najproblematičnijih u gradu, što zasigurno može potkrijepiti i statistika o broju prometnih nesreća koje se ovdje događaju. Primjerice, 13. prosinca ovdje su se u razmaku od nekoliko sati dogodile čak dvije prometne nesreće – govori nam sugovornica.

FOTO: Damir Begović

Srećom, tragičnih posljedica nije bilo, za razliku od prometne nesreće koja se dogodila na istom mjestu krajem 70-ih godina. U njoj je kao vozač sudjelovao poznati hrvatski trener Otto Barić čija je suputnica tom prigodom smrtno stradala.

– Drugoga dana nakon spomenutih prometnih incidenata pismeno sam se obratila vinkovačkoj gradskoj upravi sa zamolbom da se nešto poduzme po pitanju tog problematičnog križanja, a u svrhu sprječavanja novih prometnih nesreća. Konkretno, predložila sam postavljanje „ležećih policajaca”, čime bi se spriječilo daljnje divljanje nesavjesnih vozača po ovoj prometnici. Očito, jasno istaknuti prometni znakovi mnogima ništa ne znače.

FOTO: Damir Begović

Međutim…

– Iz Grada su mi odgovorili kako su zatražili mišljenje PU vukovarsko-srijemske o mogućnosti postavljanja traženih uspornika. I dobili su negativan odgovor.

Doduše…

– Prošloga utorka predstavnici Grada Vinkovaca posjetili su me i tom s prilikom kod sebe dopis Ministarstva unutarnjih poslova u kojem je naloženo uklanjanje mladog čempresa koji je zasađen na javnoj površini u neposrednoj blizini križanja, jer smatraju kako će se tim riješiti postojeći problem.

Smeta li ovdje čempres? FOTO: Damir Begović

No…

– Nisam stručnjak sigurnosti u prometu, ali sam prilično sigurna kako su jedino rješenje „ležeći policajci” jer postavljanje kamera za mjerenje brzine je vjerojatno skupa investicija. Cesarčevom se pojedinci voze kao po pisti, ponekad imam osjećaj da živim na Grobniku, a ne u Zagrebačkom bloku. Dok vozači iz Zagrebačke ulice često zanemaruju jasno istaknuti znak STOP. 

Stoga…

– Još jednom, u ime žitelja ovoga dijela grada koji razmišljaju i o potpisivanju peticije, molim da se nešto poduzme po ovom sigurnosnom pitanju. Koliko je vidljivo iz fotografija, čempres je najmanji uzrok učestalih prometnih nesreća jer se nalazi daleko iza crte preglednosti – zaključuje Melita Pavković.