Bosančić na rođendanu HDZ-a: Zovu nas utvrdom i na to smo ponosni!

IZVOR: HDZ VSŽ

U vinkovačkoj dvorani Lenije večeras je obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Ivan Bosančić, v. d. predsjednika ŽO HDZ VSŽ, s govornice je poručio:

– Prošle su 34 godine otkako su Vinkovci i Slavonija među prvima izabrali slobodu i krenuli graditi temelje neovisne i moderne, europske Hrvatske. Zovu nas utvrdom i na to smo ponosni jer utvrda predstavlja snagu i odlučnost, sigurno utočište narodu pred svim nedaćama, upravo ono što je HDZ bio posljednja tri i pol desetljeća i što je danas!

Pred prepunim tribinama Lenija Bosančić je prisnažio:

– Od samih početaka i ratnih vremena pa do nedavnih svjetskih kriza, Hrvatska je uvijek bila u sigurnim rukama. Tako je i sada kada zajedno slavimo uspjehe naših sportaša, kada smo dio obitelji europskih naroda, kada s ponosom gledamo na moćnu Hrvatsku vojsku, na rast plaća i mirovina, kada naše gospodarstvo napreduje iznad svih očekivanja.

Malo i o atmosferi:

– Prekrasne slike zajedništva obilaze Hrvatsku, a najljepšu večeras šaljemo iz Vukovarsko-srijemske županije. Ovakva atmosfera, pobjednički duh i nevjerojatan zanos koji se osjeti na svakom koraku, znače samo jedno; Hrvatska će i nakon 17. travnja biti sigurna, napredna i ponosna zemlja. Idemo po pobjedu!