Diplome za hrabrost vrtićarcima iz ”Budućnosti” koji su učili o važnosti pranja zubi

Povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja, koji se svake godine obilježava 20. ožujka, vinkovački Dječji vrtić Budućnost posjetili su stomatologinja dr. med. dent. Marija Sabo i medicinska sestra Matea Vučetić. I to sa svrhom i razlogom.

Naime, vinkovačke su mališane (iz skupina “Zvjezdice” i “Žabice”) uputile u važnost četkanja i pranja zubi, pravilnu ishranu za zdrave zube te su izvršile pregled zubića svakog djeteta. Svako od njih na kraju je dobilo u Diplomu za hrabrost, četkicu za zube, pastu za zube, edukativnu slikovnicu s bojankom te promotivnu knjižicu za oralnu higijenu.

– Ovim putem se želimo zahvaliti na dobroj volji i darovima. Isto tako, želimo promicati razvijanje svijesti o važnosti brige o oralnom zdravlju te razbijanje straha od samog pregleda stomatologa. Djeca su bila sretna i zadovoljna, što nam je i bio cilj. Poticanjem pravilne oralne higijene u predškolskoj dobi, temelj je za zdravlje cjelokupnog organizma – napomenula je Sanja Begović, zdravstvena voditeljica u Dječjem vrtiću Vinkovci.