Plenković u Vinkovcima: Nećemo dopustiti Milanoviću da Hrvatsku isporuči Rusiji!

IZVOR: HDZ VSŽ

HDZ-ovom rođendanskom slavlju u Vinkovcima nazočio je i predsjednik stranke Andrej Plenković kojega je na današnjoj turneji po Slavoniji sustigla vijest o tome da se Zoran Milanović aktivno uključio u izborni proces u nadolazećim parlamentarnim izborima.

– Pitam se nije li Milanovićev potez naputak stranih sila koje žele utjecati na demokraciju u Hrvatskoj? Nemojmo zaboraviti da se kandidirao čovjek koji ne priznaje agresiju na Ukrajinu, čovjek koji je na strani je agresora koji napada slobodnu zemlju i ubija svoje političke protivnike.

Plenković je atmosferu u vinkovačkim Lenijama nazvao sjajnom i pobjedničkom:

– Zar su stvarno mislili da će nas Milanović i njegova proturazvojna partija impresionirati? Neće! I u trećem mandatu ćemo podizati plaće, BDP i zaposlenost, subvencionirati energente i razvijati zemlju. A Hrvatska će ostati ondje gdje i pripada, gdje ju je htio i dr. Franjo Tuđman; u samoj jezgri Europe i demokratskog Zapada! Nema povratka na staro, na pustoš zvanu SDP!

Nije propustio prokomentirati ni datum izbora:

– Jeste li znali da je 17. travnja Svjetski dan cirkusa? A kako bi taj cirkus bio još veći, Milanović je odlučio ići na izbore sa SDP-om. To je sjajno, napokon su maske potpuno pale! Potvrdilo se da je Milanović cijeli mandat na Pantovčaku, umjesto da bude predsjednik hrvatskih građana, radio za svoj SDP! Milanovićevo izravno uključivanje u izbore jasna je poruka da SDP nikad nije bio slabiji, ali i da je u paničnom strahu od pravne države i DORH-a! I još nešto; ovaj njegov potez možemo promatrati i u svjetlu ruskih predsjedničkih „izbora“. Nećemo Milanoviću dopustiti da izvuče Hrvatsku iz okrilja demokratskog Zapada, iz EU i NATO, nećemo mu dopustiti da Hrvatsku isporuči Rusiji!

I na kraju:

– Nakon Osijeka, jasna poruka autoritarnoj, retrogradnoj ljevici i iz Vinkovaca: još jednom će Milanović, koji nas je danas dodatno motivirao, zajedno sa svojim SDP-om 17. travnja doživjeti poraz, treći zaredom!