ČAST I OBAVEZA Veterani Dilja domaćini završnice PH u veteranskom nogometu

FOTO: Damir Begović

Makarska će od 23. do 25. veljače biti domaćin Dvoranskog nogometnog prvenstva Hrvatske za veterane HNS-a na kojemu će, po već treći put, nastupiti i veterani NK Dilj Vinkovci.

– Prethodne dvije godine zapinjali smo u razigravanju po skupinama, nadamo se kako će ove godine za nas biti „treća-sreća”, pa da ćemo otići i korak dalje – kaže Zvonimir Vrselja, voditelj Diljevih veterana, informirajući i o tome kako će ždrijeb skupina biti održan za desetak dana.

No, to nije jedina novost vezana uz ovu skupinu nogometnih zanesenjaka koji će se u rujnu imati prigodu iskazati i u organizacijskom smislu. Naime, NK Dilj bit će domaćin i tehnički organizator završnice Prvenstva Hrvatske za veterane HNS-a, u čemu će očekivanu potporu dobiti od Županijskog nogometnog saveza vukovarsko-srijemskog i Zajednice sportskih udruga grada Vinkovaca.

– Teško je reći je li nam to veća čast, obaveza ili odgovornost. U svakom slučaju, već smo započeli pripreme za tu veliku smotru koja će biti održana posljednjeg vikenda u rujnu, odmah nakon Vinkovačkih jeseni, kada će se u Vinkovcima okupiti 700-injak veterana ovog sporta. Dakle, napunit ćemo grad i smještajne kapacitete, a ujedno i promovirati veteranski nogomet na istoku Hrvatske koji je jedina regija koja nema službeno natjecanje pod ingerencijom HNS-a. Nadam se kako će se u dogledno vrijeme i to promijeniti – dodao je Vrselja umjesto zaključka.