CIBALIA Mustapić: HNS je pooštrio kriterije za licencu, no nadam se da će sve biti OK

Damir Mustapić FOTO: Damir Begović

Zadnjeg siječanjskog dana istekao je rok u kojem su svi zainteresirani klubovi Odjelu za licenciranje HNS-a trebali dostaviti Molbu za licencu za natjecateljsku 2024/25. godinu, a uz nju i svu propisanu dokumentaciju.

Molbu za licencu (UEFA licenca, Licenca za UEFA Ligu prvakinja, Licenca za HNL, Licenca za Prvu NL te Licenca za Drugu NL) podnijelo je 58 klubova, to su:

UEFA licenca: Dinamo, Gorica, Hajduk, Istra, Lokomotiva, Osijek, Rijeka, Slaven, Varaždin;

HNL: Dinamo, Gorica, Hajduk, Istra, Lokomotiva, Osijek, Rijeka, Rudeš, Slaven, Šibenik, Varaždin, Vukovar, Zrinski;

Prva NL: Bjelovar, BSK, Cibalia, Croatia, Dubrava, Dugopolje, Hrvatski dragovoljac, Istra, Jadran LP, Jarun, Karlovac, Kustošija, Marsonia, Mladost Ždralovi, Opatija, Orijent, Radnik Križevci, Rudeš, Sesvete, Solin, Šibenik, Varaždin, Vukovar, Zrinski;

Druga NL: Belišće, Bjelovar, Dugo Selo, Đakovo Croatia, Grobničan, Hrvace, Hrvatski Dragovoljac, Jadran LP, Jadran Poreč, Junak, Karlovac, Krk, Kustošija, Lučko, Lukavec, Maksimir, Mladost Ždralovi, Međimurje, Nehaj, Opatija, Pitomača, Ponikve, Radnik Križevci, Slavonija, Segesta, Šibenik, Tomislav, Trnje, Uljanik, Varteks, Zadar, Zagora.

Među 24 kluba koja su zatražila Licencu za Prvu NL (drugi rang natjecanja) nalaze se, dakle, Cibalia i Vukovar 1991, s tim da je vukovarski klub podnio molbu i za elitni rang natjecanja. Za koji su molbe za licencu dostavili i Zrinski Osječko 1664 te Šibenik, konkurenti Vukovara 1991 u borbi za višu rang.

Podsjetimo, Zrinski Osječko 1664 jesenski je prvak Prve NL s pet bodova više od drugoplasiranog Šibenika, a sedam više od trećeplasiranog Vukovara 1991.

– HNS je po naputku UEFA pooštrio kriterije za dodjelu licenca, no u svakom slučaju nadam se da će sve biti OK što se nas tiče. Do 31. ožujka moramo dostaviti kompletnu dokumentaciju iz šest skupina kriterija – informirao je Cibalijin predsjednik Damir Mustapić.

Komisija za licenciranje HNS-a će najkasnije do 20. travnja 2024. donijeti odluke o molbama za licence u prvom stupnju koje će biti objavljene do 23. travnja 2024. Klubovi koji neće uspjeti dobiti traženu licencu u prvom stupnju, u roku od osam dana od primitka prvostupanjske odluke moći će podnijeti žalbu. Žalbeno tijelo za licenciranje HNS do 27. svibnja 2024. donijet će konačne odluke, koje će biti objavljene najkasnije do 29. svibnja 2024. godine.