CIBALIA Samo trojica pod ugovorom; Bosak, Lasić i golman Križanović!

David Bosak i predsjednik Damir Mustapić IZVOR: HNK Cibalia

Cibalijin predsjednik Damir Mustapić elegantno nas je predriblao pa usmjerio na Sinišu Sesara, ”za sve vidi s trenerom”. SS nema problem stati pred novinarski diktafon. Ali, uz ogradu:

– Možemo samo o temama koje su vezane uz moj resor, uz svlačionicu i teren. O ostalim stvarima niti mogu, niti želim razgovarati.

OK, nećemo o gotovinskim izdacima prema agentima/posrednicima u 2023. godini u visini od 490.117 eura. Ali, možemo o onih 1:5 protiv Vukovara… Što imate reći u svoju obranu?

– Jednostavno, nismo se pojavili na utakmici. Bili smo već na odmoru.

Do kada će potrajati?

– Pripreme započinju u prvoj dekadi sljedećeg mjeseca, odnosno 6. ili 8. srpnja. Prvenstvo starta polovicom kolovoza, šest tjedana optimalno je razdoblje za kvalitetne pripreme.

Znamo da je Išasegi otišao u Velež. Što je još izvjesno?

– Crnčecu, Verhasu, Markanoviću i Agiću istekle su posudbe. Pretpostavljam da će golman Kovačević pronaći angažman. Predstoji nam serija razgovora i pregovora.

Izvjesno je i da su tek trojica pod čvrstim ugovorima; Bosak, Križanović i Lasić.

– I Marković koji ima ugovor ”jedan plus jedan”, mi odlučujemo hoćemo li ju aktivirati.

Predsjednik kaže da ćete zajedno slagati ekipu. Koliki utjecaj očekujete?

– Kad bih mogao, volio bih da je moj utjecaj što veći, recimo 90%. Jer, moja je odgovornost 100-postotna. Dostavio sam predsjedniku prijedlog igračkih pojačanja. Nije megalomanski, na njemu su trojica igrača za koje smatram da bi nam bili pojačanja. Na njemu je reakcija.

U svakom slučaju…

Ne smijemo dopustiti da u pripreme uđemo kao prošle godine, praktički bez ekipe koju smo stvarali u hodu – poručio je na kraju Sesar.