Penava čestitao Božić vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti

Ivan Penava IZVOR: Grad Vukovar

Na poziv Udruge Hrvatski pravoslavni centar i njezina predsjednika Predraga Peđe Mišića, vukovarskog branitelja pravoslavne vjeroispovijesti, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava te Zlatko Zaoborni i Zvonimir Kološnjaj, članovi Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara, nazočili su svečanosti u povodu proslave pravoslavnog Božića u Dicmu.

Udruga Hrvatski pravoslavni centar koja ima sjedište u Vukovaru broji veliki broj hrvatskih branitelja te drugu godinu zaredom organizira ovakvu proslavu Božića po julijanskom kalendaru, a sa svrhom okupljanja vjernika pravoslavne vjeroispovijesti, slavljenja Kristova rođenja te slanja poruka mira i zajedništva. Održavanje svečanosti financijski je podržao i Grad Vukovar.

IZVOR: Grad Vukovar

Penava je tom prigodom uputio čestitku svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti te je između ostaloga poručio:

– Kao zajednica i društvo ne smijemo zaboraviti da se u obrani naše domovine krije i velika zasluga hrvatskih branitelja pravoslavne vjeroispovijesti. Stoga, poruke koje su danas poslane u ovoj prigodi trebaju nas voditi ka izgradnji boljeg društva, tolerancije i međusobnog uvažavanja bez obzira na nacionalnost, vjeru ili pak bilo kakvu drugu pripadnost. Najmanje što sam mogao učiniti je biti danas ovdje, zahvaliti svim tim ljudima i poželjeti im sve najbolje u povodu blagdana, stoga svim vjernicima koji blagdan Kristova rođenja slave prema julijanskom kalendaru želim da im ono podari vjeru, mir i blagostanje te njihove domove ispuni toplinom i bogatstvom zajedništva – poručio je Penava.