Doprinos mladih Vukovaraca razvoju društvene zajednice

U Gradskoj knjižnici Vukovar, na Odjelu za mlade Spajalica, mladi su načinjen je pregled aktivnosti Europskog doma Vukovar i Fotokluba Vukovar u kojima su tijekom godine sudjelovali njihovi članovi koji su na taj način predstavili svoj doprinos razvitku vukovarske zajednice kroz mirotvorni rad, promociju europskih vrijednosti, ljudskih prava i međugeneracijsku solidarnost.

Prošli su međunarodne i domaće kampove, radili na sebi, stjecali znanja i vještine, prenosili nova saznanja svojim prijateljima, bavili se humanitarnim radom, učili pisati projekte, volontirali, razvijali kritičko mišljenje.

Svoje slobodno vrijeme uložili su izgrađujući svoje stavove, jačali liderske vještine, socijalni kapital i promovirali pozitivne vrijednosti svoga grada, svoje zajednice. Ovom prilikom prikazana je izložba fotografija „Moj grad kroz moj foto objektiv“ polaznika foto radionica Fotokluba Vukovar. Angažman mladih u lokalnoj zajednici daje veliku društvenu vrijednost, pozitivnu energiju i poticaj za nastavak rada za dobrobit cijele zajednice.