Dovžan kod Penave: Hrvatska nije samo Zagreb!

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava upriličio je prijam za veleposlanika Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj Gašpera Dovžana u povodu njegova nastupnog posjeta Vukovaru. Uputivši zahvale veleposlaniku Dovžanu i njegovim suradnicima na konstruktivnom razgovoru i posjetu, gradonačelnik Penava naglasio je kako je sastanak obilovao raznim temama:

FOTO: Grad Vukovar/Miroslav Šlafhauzer

– Slovenija je naša susjedna zemlja, dijelimo povijest i kulturne značajke, stoga su teme za razgovor bile brojne. Posjeta je rezultirala razmjenom mišljenja i iskustava u raznim područjima, ali i razmatranjem mogućnosti buduće suradnje. Uvijek je dobro imati prijatelje te je važno njegovati dobre odnose sa susjedima, a Hrvatska i Slovenija su dobar primjer toga – naglasio je Penava.

Smatram da već sada postoji vrlo dobra suradnja naše dvije zemlje te vjerujem kako je perspektiva još bolja. Hrvatska nije samo Zagreb, stoga mi je cilj posjetiti sve hrvatske županije i gradove koji su sjedišta županija. Upravo stoga sam danas u Vukovaru te mi je izuzetna čast biti ovdje. Razgovarali smo o potencijalima za suradnju, upoznat sam sa prilikama koje postoje u Vukovaru te ću Vukovar zasigurno preporučiti kada budem u prilici – između ostaloga rekao je Dovžan te zahvalio gradonačelniku Penavi i njegovim suradnicima na gostoprimstvu.